Šią dieta greičiausiai galima pavadinti terapija. Kuo ta terapija gera? Iš organizmo dingsta druskos, šlakai, toksinai bei kitos mums visai nereikalingos medžiagos (riebalų kilogramai  irgi). Be to, ryžiai vertinami dėl maistingųjų savybių ir nedidelio kaloringumo. Atradusios šios dietos privalumų, jos laikykitės kartą per metus.

Visa ryžių dietos esmė, kad 45 savaites valgysite tik išmirkytus ryžius, sumažinusios druskos iki minimumo. Kita šios procedūros esmė  žaidimas su 7 mažais vienodais indeliais, kuriuos jums teks sunumeruoti.

1 diena. Į dėžutę Nr.1 įberkite 23 šaukštus ryžių ir užpilkite šaltu nevirintu vandeniu.

2 diena. Tą patį padarykite su indeliu Nr. 2, o ryžius iš indelio Nr. 1 perplaukite ir užpilkite nauju vandeniu. Indelį Nr. 2 pastatykite šalia indelio Nr. 1.

Kiekvieną dieną berkite ryžius vis į naują indelį, užpilkite vandeniu, o ankstesnius ryžių indelius perplaukite ir užpilkite iš naujo. Taip sustatykite 7 indelius.

8 diena. Perplaukite ryžius iš indelio Nr.1 ir virkite 57 minutes nedideliame kiekyje vandens. Štai ir visi jūsų pusryčiai! Jei norite didesnio efekto, prisiverskite suvalgyti nevirtus ryžius. Patikėkite, po 7 dienų mirkymo kruopos visai tinkamos valgyti.

Tą dieną, kai suvalgėte ryžius iš indelio Nr.1, pripilkite į jį naujų, užliekite vandeniu (kaip darėte pirmąją dieną) ir pastatykite į eilės galą  po indelio Nr.7.

Visą mėnesį kiekvieną dieną užpilkite vis naują porcijų ryžių ir kartokite procedūra su ankstesniais indeliais, kaip jau parašyta aukščiau. Tik nesupainiokite indelių! Ryžiai turi mirkti lygiai 7 dienas.

Nuotr. Shutterstock

Kaip tas valgymas atrodo? Iki pusryčių likus 2030 minučių, išgerkite stiklinę nevirinto vandens. Po to, kai suvalgysite ryžius, 4 valandas negalima nei gerti, nei valgyti. Taip, taip, teks pakentėti.

Po tų 4 valandų išgerkite stiklinę vandens, o pietaukite ir vakarieniaukite taip, kaip esate įpratusios, jokių ritualų nesilaikykite.

Ryžių terapijos metu ypač svarbūs skysčiai  per parą turite išgerti 22,5 litro vandens. Valgykite razinas, džiovintus abrikosus, šviežius vaisius. Ryžių pusryčius organizuokite tik kartą per metus - daugiau tikrai nereikia.