Nors jo turinys neišsiskiria – elektroniniu paštu išsiųstame laiške informuojama apie tam tikrus ligoninėje vyksiančius procesus – skaitytoją nustebino prašymas šią informaciją perduoti vargdieniams.

„2015-07-06, pirmadienį, dirbs (…) Prašau informuoti dirbsiančias valytojas ir kitas vargdienes“, – rašoma laiške.

DELFI skaitytojai toks darbuotojams skirtas epitetas pasirodė įžeidus ir pašaipus.

Vis dėlto, pasak VUL Santariškių klinikų atstovų, darbuotojų tikrai nesiekta įžeisti – „vargdieniais“ buvo pavadinti dirbę liepos 6 d., Valstybės dieną, kuri Lietuvoje yra laisvadienis.

„Liepos 6-oji – Mindaugo karūnavimo diena, valstybinė šventė Lietuvos piliečiams, kuriai paminėti įtraukta į šventinių dienų sąrašą ir yra ne darbo diena. Tačiau Vaikų ligoninė, VšĮ VULSK filialas dirba nepertraukiamai 24/7. Visų skyrių, tame tarpe ir Centralizuotos sterilizacinės darbuotojai net ir šventinę dieną turėjo dirbti pagal iš anksto sudarytą grafiką, todėl šis pasakymas „vargdieniai“ yra užjaučiančios formos, skirta darbuotojams, kurie negali prisidėti prie valstybinės šventės paminėjimo, kuomet visa Lietuva švenčia. Šiuo pasakymų nenorėta įžeisti nė vieno darbuotojo“, – rašoma VUL Santariškių klinikų atstovų komentare.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)