Bet Aliukų palikti negalėjome... Buvo gautas pranešimas, kad Olandų g. prieš kelias dienas žmonės matė katės mamos paliktus du mažylius – galbūt mamą partrenkė automobilis, galbūt šiaip juodu kažkas atnešė ir paliko. Verkiantys, sušalę, išsigandę, alkani kačiukai pacypė pusdienį ir kažkur dingo. Po trijų dienų žmonės sužinojo, kad jais rūpinosi paauglės. Kačiukai nusilpę, nevalgę, jiems reikėjo skubios veterinaro pagalbos ir normalių pietų.

Aliukai – vos mėnesio amžiaus, patys dar nepajėgūs savarankiškai normaliai maitintis – juos pamokyti valgyti, turėti tam spec. pašaro, lakti jie dar patys nė nemokėjo! Suprantama, net ir geriausi vaikų ketinimai ir norai čia nepadės – mažylius reikėjo gelbėti. Dar kai išgirdome, kad paaugliai juos vežiosis kartu su savimi autobusu...

Pranešusių apie Aliukus žmonių paprašėme pagelbėti nugabenti kačiukus į gydyklą. Ten jie buvo apžiūrėti, pamaitinti, išpurkšti nuo išorės parazitų. Pripirkome jiems specialaus pašaro mažyliams, paštetukų. Suradome globėją kelioms savaitėms. Žaismingi, išdykę, vos nuo žemės matomi juodi kamuolėliai šiuo metu saugūs, tačiau mums labai reikalinga Jūsų parama kačiukų brangiems konservams, išlaikymui, gydytojo apžiūrai ir laikina globa iki jiems surasime namus.

Ali – mielas, smagus, minkštas juodas kamuolėlis, kurio pagrindinis tikslas – nukonkuruoti broliuką. Nors smulkesnis, mažesnis, visur nori būti pirmas, sulipa į dubenėlį su konservais iki alkūnių, reikalauja broliuko laukti, kol pasisotins. Drąsus, išdykęs, lipa, nagais visur kabinasi – juk pasaulis toks didelis, nėra lengva tokiam kruopeliukui viską greit apžiūrėti, ištyrinėti.

Alu – smalsus, draugiškas, mielas, švelnus juodas minkštukas, kuris pasitiki visu pasauliu – nori bendrauti, būti mylimas, glostomas ir reikalingas. Alu yra stambesnis už broliuką, bet globėjiškas, taikus, nusileidžia mažajam dvyniui, palaukia, kol šis pavalgys, pažais. Kačiukas daug dūksta, visur lipa, lenda, viską nori paliesti, paragauti, visur pabūti ir surasti nuotykių.

Abu mažyliai dovanojami tik atsakingiems, kantriems šeimininkams, kurie suvokia, kad mažas kačiukas turi įvairiausių idėjų, kaip numesti daiktą, įkišti nagus į sofą, pabūti gėlininku ar gurmanu. Reikalinga parama – 100 eurų, būsime labai dėkingi, jei bent truputį prisidėsite prie skolos mažinimo. Taip pat ieškome nuolatinio laikino globėjo, kuris mažylius globos iki padovanojimo.

Ačiū visiems už paramą ir pagalbą. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.