Mieste – tūkstančiai mažyčių kačiukų, kuriems labai sunku išgyventi gatvės pavojus. Kiekvienas matome savo balkoną, savo kiemą, savo rūsį... Bet mažylių pertekliaus bėda egzistuoja visur. Vilniuje įsikūrusios organizacijos negali padėti visiems, apie kuriuos pranešate – tiesiog nėra kur jų padėti ir kam išdalinti, jau nekalbu apie kosmines sumas jų sveikatos užtikrinimui ir išlaikymui. Bet skambučių gauname ir iš kitų miestų.

Lentvaryje nutiko nelaimė. Kačiukas įstrigo po automobilio variklio dangčiu, tarp įrenginių, užvedus variklį. Žmonės gyvūną kažkaip išlaisvino, o kas toliau? Trakuose kreipėsi į veterinarijos gydyklą – ten niekas padėti negali, nurodo mūsų organizacijos telefono numerį. Kačiuką turime paimti, nuvežti į gydyklą, spręsti, ką daryti.

Nikė labai nukentėjo – smūgis ir pjūvis kliuvo užpakalinei kūno daliai, buvo pažeista uodega, išangė, makštis. Žaizdos susiūtos, gydytojai kiek įmanoma jas sutvarkė. Uodegytė lūžusi keliose vietose, katytė spiegė kaip pjaunama iš skausmo, apie tai, kur ją vėliau padėsime ir kad negalime priimti nė vieno gyvūno daugiau, nebuvo nė kalbos. Reikėjo arba migdyti arba gydyti. Šiuo atveju migdymas būtų pasirinktas ne todėl, kad trauma nepagydoma, o dėl to, kad esame apkrauti, prieglauda perpildyta, neturime, kur padėti naujų gyvūnų.

Nikė stacionare. Mažytė, juoda, pūkuota... Kaip mažulytis 1,5 mėn meškiukas išsigandusiomis akytėmis. Jai reikia laikinos globos – žmogaus, kuris paguos ir padės užmiršti patirtą siaubą po tuo nelemtu kapotu. Dabar ji jau nurimo, tik reikalauja dėmesio. Prašome prisidėti prie operacijos, gydymo, vitaminų, vaistų nuo parazitų, spec. gero, kokybiško maistelio – brangių konservų. Tikrai neturime lėšų tokiems ligoniukams – slegia skolos, gyvūnus padovanoti sunku, labai sudėtingas metas. Taip pat prašome Nikutei laikinos globos. Stacionare sveikti sunku ir labai brangu. Ačiū visiems, kas nepaliekate beglobių bėdoje! Globėjus pasistengsime aprūpinti viskuo, ko globai reikės, patarsim, pakonsultuosim.

Jei tik galite padėti, priimkite mažutę Nikutę į savo namus, juk per savo trumpą gyvenimą ji taip dar ir nematė nieko gero ir gražaus, o vaikystė taip greitai bėga... Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.