„Pasirodo, prekybininkai įžūliai naudojasi prievolės skelbti kainas dviem valiutomis pabaiga. Pavyzdžiui, tušti kompaktiniai diskai staiga pabrango. Aišku, tas, kas perkainavo prekes, pasistengė palikti iki liepos 1 d. galiojusią kainą, taigi matau, kad už tris vienetus sumokėjau kone euru brangiau, nei prieš dvi savaites, – rašo kompaktinius diskus parduotuvėje „Maxima bazė“ pirkęs skaitytojas. – Nei gražu, nei sąžininga iš „Maxima“ pusės, bet nieko nepakeisi. Tik įdomu, kiek dar prekių bus perkainuota panašiu principu, paliekant tik vieną valiutą? Juk 0,99 eurai atrodo daug gražiau, nei 0,69 eurai“

DELFI kreipėsi į „Maxima LT“ Komunikacijos vadovę Renatą Saulytę. Ji teigė, kad išaugusi kompaktinių diskų kaina su kainų įvardinimu tik eurais visiškai nesusijusi.

„Apgailestaujame, kad mūsų klientas pasijuto esąs suklaidintas. Kaip ir visoje rinkoje, „Maxima“ prekybos tinkle kainos keičiasi priklausomai nuo pirkimo kaštų, žaliavų, valiutų svyravimo, ekonomikos pokyčių ir kitų lokalių bei globalių veiksnių. Vienos prekės pinga, kitos brangsta, tai nuolatinis procesas. Taip atsitiko ir šiuo atveju. Kompaktinių diskų kaina pakilo tiekėjui padidinus mums diskų pirkimo kainą. Savo sprendimą didinti kainą tiekėjas motyvavo, pasikeitusiu dolerio ir euro valiutų kursų santykiu.

Norime pabrėžti, kad su valiutos pokyčiais – t.y. euro įvedimu, kompaktinių diskų kainos pasikeitimas niekaip nėra susijęs. Priešingai, klientų patogumui „Maxima“ prekybos tinklas priėmė sprendimą kainų nurodymą dviguba valiuta – litais ir eurais išlaikyti iki šių metų rudens. Taigi klientas kainą, nurodytą litais ir eurais turėjo pastebėti kainų etiketėje, lentynoje.

Savo ruožtu visuomet stengiamės mūsų klientams pasiūlyti palankias kainas, nuolat ieškome galimybių, kaip jas sumažinti akcijų, nuolaidų pagalba ir pan.“

Prašome papasakoti – ar Jūs esate užfiksavę Jums netikėtų kainų pokyčių? Kieno kainos Lietuvoje jus stebina labiausiai? Ką pastebėjot pingant ar brangstant?


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (329)