Per apdovanojimo ceremoniją Vilniuje aplink vieną „Žalgirio“ lyderių L. Pilibaitį sukosi aštuonerių ir penkerių dukros – Lėja ir Emilija. „Nežinau, ar geras“, – į pastabą, kad jų tėtis – geras futbolininkas, atsakė vyresnėlė. Tėvo perklausta pasitaisė: „Turbūt geras“.

Apklausos, kurios rezultatai lėmė geriausią rato futbolininką, dalyviams tokių abejonių nekilo. Lietuvos rinktinės treneris Igoris Pankratjevas, futbolo komentatoriai Nerijus Kesminas, Paulius Jakelis, Giedrius Vaitkevičius, sporto žurnalistai Evaldas Gelumbauskas ir Vilmantas Remeika bei alyga.smscredit.lt apžvalgininkai Martynas Pocius ir Karolis Tretjakas, reitinguodami tris, jų nuomone, geriausius rato žaidėjus, pergalę skyrė trisdešimtmečiam L. Pilibaičiui.

Rezultatyviausias rato žaidėjas dėl prizo kovojo su daugiausia rezultatyvių perdavimu atlikusiu futbolininku – Jurijumi Mamajevu iš „Trakų“. L. Pilibaitis apklausoje surinko 16, o riterių atakų dirigentas – 11 balų.

Trečią vietą sąraše užėmė antrą jaunystę išgyvenantis Kauno „Spyrio“ veteranas Andrius Velička – 5 balai. Be pirmojo trejeto, paminėtos buvo dar septynių žaidėjų pavardės: Deivido Šembero ir Jurijaus Kendyšo iš „Žalgirio“, Lino Klimavičiaus ir Deivido Česnauskio iš „Trakų“, Dmitrijaus Rekišo iš „Spyrio“, pirmojo rato laureato Andrejaus Paniukovo iš Klaipėdos „Atlanto“ bei Tomo Radzinevičiaus iš Marijampolės „Sūduvos“.

– Kaip jaučiatės, būdamas geriausiu antrojo rato žaidėju?, – alyga.smscredit.lt paklausė L. Pilibaičio.

– Smagu, labai smagu. Bet manau, kad tai – pirmiausia visos komandos nuopelnas.

– Aštuoni įvarčiai antrajame rate po to, kai sezono pradžią praleidote dėl traumos. Nebuvo sunku įsibėgėti?

– Priešingai, aš manau, kad man tai net padėjo geriau pasirengti sezonui.

– Vakar „Žalgiris“ sužaidė kontrolines rungtynes su Minsko „Dinamo“ iš Baltarusijos ir laimėjo 3:0, jūs ir vėl įmušėte. Gera repeticija prieš artėjančias UEFA Čempionų lygos atrankos kovas?

– Gera. Pabandėme apsiprasti su ką tik LFF stadione paklota nauja danga. Įspūdžiai kol kas keistoki. Taip, tai buvo kontrolinės rungtynės, gal ir „Dinamo“ žaidė ne stipriausios sudėties. Bet mūsų naujokai vis labiau įsilieja į komandą, o svarbiausias išbandymas – jau trečiadienį.

– Čempionų lygos atrankoje žaisite su Švedijos čempione „Malmo“. Kokia prognozė?

– Darysime viską, kad patektume į kitą etapą. Tikslas yra toks.