1. Jei palauksite iki 23-ejų, mažesnė tikimybė vėliau išsiskirti.

2014 m. Pensilvanijos universitete atliktas tyrimas parodė, kad susituokusių 18 m. amerikiečių 60 proc. išsiskiria, o iš susituokusių po 23 m. išsiskiria apie 30 proc.

2. Įsimylėjimo fazė trunka apie metus.

Medaus mėnesio fazė, kai jaučiam aistringa meilė ir ekstazė, o partneris idealizuojamas, amžinai netrunka, pabrėžia psichologas Gary‘is W. Lewandowskis.

3. Galiausiai ateina suvokimas, kad nesate vienas žmogus.

Kai pradedate kartu gyventi, suvokiate, kad skiriasi prioritetai ir tolerancijos ribos, pvz., supratimas, kas yra netvarka.

4. Jei džiaugiatės partnerio sėkme, santykiai bus geresni.

Daugelis tyrimų patvirtino, kad džiaugiantis geromis žiniomis, jas švenčiant santykiai būna geresni.

5. Laimingiausios – geriausių draugų santuokos.

2014 m. Nacionalinio ekonomikos tyrimų biuro tyrimas parodė, kad partnerių draugystė – laimingos santuokos ir pasitenkinimo gyvenimu garantas.

6. Kuo panašesnis partnerių amžius, tuo mažesnė tikimybė, kad jie išsiskirs.

Tyrimų duomenimis, partneriams, tarp kurių amžiaus skirtumas – penkeri metai, skyrybų tikimybė buvo 18 proc., o tiems, kuriuos skyrė 10 metų, skyrybų tikimybė buvo 39 proc.

7. Jei kuris iš partnerių nedirba namų ruošos darbų, greitai kaupiasi nusivylimas.

Apie 60 proc. amerikiečių sako, kad viena iš laimingos santuokos paslapčių – namų ruošos darbų pasiskirstymas. Geriausia pasiskirstyti tuos darbus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)