Suomiško mėlynių pyrago receptas.
Pagrindui reikia:
150g atšildyto sviesto
150g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 stiklinės cukraus pudros
2 kiaušinių
Kiaušinius, cukraus pudrą ir sviestą išplakti su maišytuvu, tada suberti miltus ir kepimo miltelius. Pagrindas turėtų būti neskystas, jeigu išeina per skystas, įdėti kelis šaukštus miltų. Jį reikia pakepti 10 min, iki 180 laipsnių įkaitusioje orkaitėje. Tam, kad pagrindas neiškiltų, ant kepimo popieriaus būtų gerai užberti žirnių.
Įdaras:
400g mėlynių
0,5 stiklinės cukraus pudros
1-2 kiaušiniai
1 indelis graikiško jogurto, natūralus netinka, nes per liesas ir per rūkštus
1-2 šaukšteliai vanilinio cukraus arba jo esencijos
Viską kartu išmaišyti ir supilti į pagrindą. Kepti 30 min. Skanauti gerokai atvėsusį.
Skanaus!
Agota S.