„Paskutinis sezonas, kai dar rungtyniavau, buvo labai sunkus. Jo metu turėjau galimybę apsispręsti, ar dar noriu žaisti, ar daryti kažką kito gyvenime. Pailsėjęs nusprendžiau, kad žaisti nebegaliu, tačiau norėjau likti futbole.

Žaisdamas apie trenerio karjerą tikrai negalvojau, tačiau karjerai einant į pabaigą pradėjau mąstyti, ką galėčiau veikti po jos ir kaip galėčiau prisidėti prie futbolo Lietuvoje. Manau, kad sukaupiau nemažą patirtį žaisdamas futbolą, todėl pagalvojau, kad galiu pabandyti ja pasidalinti ir su kitais.

Norėčiau tapti treneriu. Yra pasakymas, kad „ne kiekvienas buvęs žaidėjas yra geras treneris“. Man patiko tai, ką patyriau būdamas dar Mareko Zubo asistentu, todėl nusprendžiau toliau tobulėti, mokytis ir pats kada nors tapti vyriausiuoju treneriu“, - ambicijų nestokojo A. Skerla.

Paskutinius savo trofėjus A. Skerla iškovojo būdamas žaidžiančiu treneriu. Pasak jo, tokia užduotis – ir žaisti, ir padėti treniruoti komandą – tokio lygio klube kaip „Žalgiris“ yra sunkiai įsivaizduojama.

„Jeigu „Žalgiris“ būtų antros ar trečios lygos komanda, ši užduotis būtų šiek tiek paprastesnė. Šis klubas siekia tik aukščiausių tikslų ne tik Lietuvoje. Mes stengiamės ir norime daugiau nei praėjusiais metais nuveikti Europos turnyruose, todėl suderinti ir žaidimą, ir treniravimą dabar būtų labai sudėtinga“, - sakė buvęs futbolininkas.

A. Skerla pasakojo, kad norintis tapti treneriu turtų būti griežtas, tačiau teisingas žmogus. Komandos žaidėjai – labai įvairius charakterius turintys žmonės, todėl prie kiekvieno iš jų tenka prisitaikyti.

„Reikia nemažai įgūdžių, kad galėtum su kiekvienu iš jų bendrauti ir „išspausti“ viską, ką įmanoma treniruočių metu. Vienus galima apšaukti, kitų ne, visi skirtingai į tai reaguoja. Šių įgūdžių negali iš karto turėti, juos reikia įgyti. Tam reikia laiko, turiu viską stebėti ir mokytis.

Klubas tobulėja kiekvienais metais. Visada siekiame ir sieksime tik aukščiausių tikslų. Kol kas mums tai pavyksta, todėl ir toliau stengsimės dominuoti Lietuvoje.

Tačiau čia jau pasiekėme viską, o Europos turnyrams reikia atitinkamų žaidėjų, kurie galėtų sėkmingai žaisti aukštesniame lygyje. Visi žinome, kad tokius žaidėjus pasikviesti į Lietuvą yra labai sunku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)