Nė negalvokite apie tai! Kad ir kaip egzotiškai jums tai skambėtų, seksas vandenyje (ar tai būtų vandenynas, baseinas, ežeras, upė ar net vonia) yra bloga idėja, praktiškai tokia pati, kaip sprendimas degintis be apsaugos nuo saulės, rašo huffingtonpost.com.

Gresia bakterinė infekcija

Jūroje, baseine, ežere ar upėje gausu įvairiausių rūšių bakterijų. Mūsų oda šias bakterijas gali toleruoti, bet gleivinė gali būti joms jautri.

Baseine arba sūkurinėje vonioje, jei vanduo netinkamai išvalytas chloru, galima pasigauti šlapimo takų infekciją, grybelinę infekciją ar dar ką blogesnio.

Tai gali būti skausminga

Kas pasakė, kad vanduo geras lubrikantas? Nieko panašaus! Atvirkščiai, jūros vanduo sumažina natūralią gleivinių drėgmę, tad ir jus, ir partnerį (-ę) gali erzinti sausumas, dirginimas ir trintis.

Be to, chloras taip pat gali suerzinti makštį, tad linksmas išdykavimas, apie kurį svajojate gulėdami ant rankšluosčių, gali sugadinti likusias atostogas.

Lytiškai plintančių ligų rizika

Dar viena rizika – lytiniu būdu plintančios ligos. Išdžiuvus gleivinei, nuo trinties gali plyšti prezervatyvas, be to, gresia makšties sienelės traumos. Jei vienas iš jūsų serga lytiškai plintančia liga, padidėja partnerio užkrėtimo rizika.

Tai nereiškia, kad mylėdamiesi ne vandenyje, galite nenaudoti apsaugos. Gydytojos seksologės Catherine Solano teigimu, jei nesate išsityrę dėl ŽIV/AIDS, nesate skiepyti nuo hepatito B arba nesate vienas kitam ištikimi, būtinai naudokite prezervatyvą – ar mylitės sausumoje, ar vandeny. 

Tačiau jei naudojate apsaugą, dr. C. Solano pataria, kad mylintis vandenyje, prezervatyvas turi būti užmaunamas dar neįlipus į vandenį, o nuimamas išlipus iš vandens.

Traumų rizika

Jei mylitės vonioje ar duše, nepersistenkite su pozomis, būtinai naudokite neslystantį kilimėlį, kitaip rizikuojate nukristi ir rimtai susižeisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)