Profesionalą nuo mėgėjo skiria mažų gudrybių išmanymas. Kodėl reikia tepti drėkinantį kremą ant toninio? Kaip pailginti manikiūro gyvenimą? Ar galima maišyti kvapus? ELLE.ru atskleidžia 25 grožio paslaptis.

1. Vasara netinkamas metas iš veido daryti sluoksniuotą pyragą. Bet nereikia ir visiškai atsisakyti grožio priemonių. Naudodamos vieną daugiafunkcę priemonę galite nušauti bent tris zuikius. BB, arba grožio kremas (angl. beauty balm) ar CC, arba maskuojamasis kremas (angl. complexion corrector) 100 procentų pakeis ir gruntą, ir makiažo pagrindą ir apsaugą nuo saulės.

2. Dekoratyvinę kosmetiką visada tepkite ant sudrėkintos odos. Jei makiažą darotės dieną ar vakare, o drėkinamuoju kremu veidą tepėte ryte, prieš dažydamos veidą dar kartą pasitepkite drėkinamuoju kremu ir palaukite, kol jis visiškai susigers. Drėgmės trūkumas matomas kaip pleiskanojanti, nusilupusi oda, o kremo perteklius paskatina riebų blizgesį ir nutekėjusį makiažą.

3. Norėdamos rasti tinkamą maskuojamosios priemonės atspalvį, kelis jos variantus užtepkite ant smakro linijos. Palyginkite atspalvius natūralaus apšvietimo sąlygomis. Rinkitės tą, kuris atrodo panašiausias į kaklo odos spalvą.

4. Nebijokite kontūruoti veido ovalo, tiesiog pasirinkite tinkamas priemones ir išmokite jas naudoti. Šiuolaikiniai kontūringo produktai atrodo labai natūraliai. Svarbiausia – išsirinkti atspalvį be oranžinio tono ir kruopščiai jį užtepti, kad neliktų dėmių.

5. Kad oda nebūtų blankiai matinė, o veidas sveikai žvilgėtų, bet ne riebiai blizgėtų, o ir šiaip kai norite atšviežinti makiažą, naudokite šią gudrybę: ant toninio kremo kaktos, smakro, nosies ir smilkinių srityje užtepkite veido drėkiklio. Darykite tai plekšnojamaisiais judesiais.

6. Išspaudėte per daug veido ar paakių kremo? Perteklių įmasažuokite į nagų odeles.

7. Bet kokio toninio kremo tekstūrą galima padaryti lengvesnę ir šviesesnę, sumaišius jį su jūsų įprasta drėkinimo priemone. Arba patamsinti, sumaišius su skystu bronzatoriumi arba tamsesniu makiažo pagrindu.

8. Kreminės tekstūros priemones tepkite ant toninės priemonės, kompaktines ir birias – ant pudros, kitaip gali jos nelygiai pasiskirstyti, sušokti į gumulėlius. Ypač tai sakytina apie bronzinančias pudras ir skaistalus.

9. Maskuojamoji priemonė paakiams turi būti kreminės konsistencijos, kad neišryškintų raukšlelių. Nelygumų (uždegimų, paraudimų, pigmentacijos) korektorius, atvirkščiai, turi būti kiek sausokas ir neriebus, kad išliktų vienoje vietoje visą reikiamą laiką.

10. Maskuojamąja paakių priemonę tepkite trikampio, o ne puslankio forma. Trys šio trikampio viršūnės – akių kampučiai ir taškas po vyzdžiu, ant kaulo po akiduobės ertme. Taip maskuotė atrodys natūraliau.

11. Nežinote, kur tepti skaistalus, ir kur yra tie skruostų „obuoliukai“? Mintyse nubrėžkite vertikalią liniją nuo vyzdžio žemyn. Kitas orientyras: vertikaliai pridėkite du pirštus prie šnervių. Į šią zoną neturi pakliūti skaistalai.

12. Kartais net pats patvariausias akių pieštukas nesilaiko vietoje. Jei išbandėte daugybę gamintojų, bet taip ir neradote tinkamo varianto, rinkitės skystus apvadus (ypač tinka vandeniui atsparūs). Jie išdžiūsta iškart po to, kai yra užtepami, ir lieka ant vokų net maudantis ar trinant akis.

13. Jei norite išsirinkti rožinį lūpdažį, užtepkite ant lūpų vertikalius trijų skirtingų atspalvių brūkšnius. Tinka tas, kuris labiausiai sutampa su dantenų spalva.

14. Kai renkatės raudonus lūpų dažus, orientuokitės į du pagrindinius dalykus. Pirmas – odos tonas. Jei jame yra šilto atspalvio, drąsiai rinkitės lūpdažį su oranžiniu tonu, o prie šaltų tonų dera raudonai-avietiniai atspalviai. Neutrali raudona spalva, kurioje yra po lygiai šilto ir šalto pigmento, tinka visoms. Antras niuansas, į kurį reikėtų atsižvelgti – lūpų dažai turi vizualiai pabrėžti dantų baltumą, o ne geltonumą.

15. Nustatyti, ar odos spalva šalta ar šilta, galima pagal riešą. Jei venos žydros ar violetinės, jūsų oda šalto atspalvio, o jei tamsios, rusvokos – šilto.

16. Paprastai ekspertai vienbalsiu rekomenduoja atsisakyti kosmetikos sporto salėje. Bet jei su „nuogu“ veidu jūs jaučiatės nejaukiai ir vietoj pratimų su svarmenimis vis žiūrite į save veidrodyje, nenusivalykite visos kosmetikos. Blakstienų tušas, padažyti antakiai ir maskuojamoji priemonė paakiams jums nesutrukdys. O toninis kremas iš tiesų netinka per treniruotę – susimaišęs su prakaitu, jis užkemša poras.

17.  Blizgančios kosmetikos netepkite srityse, kur yra raukšlelių – jos dar labiau išryškės.

18. Pasitelkus blakstienų tušą, galima pakoreguoti akių formą. Kad akys atrodytų didesnės ir apvalesnės, padažykite viršutines blakstienas antakių kryptimi ir nepamirškite perbraukti šepetėliu per apatines blakstienas. O jei norite, kad akys atrodytų pailgos, įkypos kaip katės, viršutines blakstienas padažykite smilkinių kryptimi, o apatinių visai nedažykite.

19. Dažnai vokų šešėliai atrodo ryškūs pakuotėje, bet ant odos vos pastebimi. Padėti gali baltas akių pieštukas. Juo užštrichuokite visą voko paviršių, o ant viršaus padažykite šešėliais. Beje, tokią gudrybę galima taikyti ir lakuojant nagus: ant balto pagrindo bet kokia spalva atrodo sodresnė.

20. Dažydamos antakius, nesiekite tobulos simetrijos: antakiai – broliai, bet ne dvyniai.

21. Jei jūsų plaukai riebaus ar mišraus tipo, netepkite kondicionieriumi šaknų: nuo jo plaukai praranda apimtį. Paskirstykite priemonę ant plaukų nuo ausų iki galiukų.

22. Kondicionierių išskalaukite vėsiu vandeniu, kad plauko žvyneliai užsivertų, ir priemonės veiksmingumas išliktų kuo ilgiau.

23. Kad nagų lakas kuo ilgiau laikytųsi, prieš lakuodamos nagus būtinai pašalinkite nuo jų riebalus (yra specialių priemonių), o po to kas dvi dienas užtepkite naują viršutinį sluoksnį ant esamo.

24. Kad nagų lakas greičiau nudžiūtų, nusilakavusios nagus pirštų galiukus trumpam pamerkite į šaltą vandenį. Plaukų džiovintuvas, atvirkščiai, nepadės, be to, nuo jo nagų spalva bus blanki.

25. Nebijokite maišyti kvepalų. Tai pats paprasčiausias ir labiausiai prieinamas būdas sukurti savo unikalią kompoziciją. Vilkdalgis ir aldehidai suteiks pudros dvelksmą, gurmaniškos natos – saldumo. Norite, kad aromatas būtų šiltesnis? Pridėkite šildančių agarmedžio, ambros, prieskonių natų. Jei neužtenka gaivumo, pridėkite žalumynų ir citrusų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)