Kauno milijonieriaus Ugniaus Kiguolio pasisakymai prieš vienalyčių šeimų, auginančias vaikus, modelį, sukėlė audringas diskusijas. Į jas ironizuodams įsijungė ir šiemet „Eurovzijoje“ dainavęs Vaidas Baumila, kuriam taip įstrigo U. Kigulio žodžiai apie tai, kaip šis „nelabai įsivaizduoja kaip dvi mamos paaiškintų kažką berniukui apie karbiuratorių“, jog neištvėrė savo paskyroje Kauno verslininkui adresuotų kelių sakinių.

„Ugnius Kiguolis - kaip dvi Mamos paaiškintų sūnui apie karbiuratorių. Ugniaus sūnus - Tėti, paaiškink, kodėl išsiskyrei su Mama ir pradėjai vaikščioti į niekam vertus tuštybių pilnus vakarėlius ir dar už parankės laikei didžiausią pajuokos objektą Lietuvoje. Jacksonas dainavo - pradedu nuo žmogaus veidrodyje. O verslininkas Kiguolis dalina patarimus ir sąmojus apie darnią šeimą ir vaiko vystimąsi joje, kai pats šeimos darniai išlaikyt nesugeba“, - šie Vaido Baumilos žodžiai, panašu, gerokai užgavo neperseniausiai skaudžias skyrybas pergyvenusį Ugnių Kiguolį, pamažu tampančiu pastebimiausia laikinosios sostinės figūra.

Ugnius Kiguolis ir Monika Šalčiūtė. DELFI (K.Čachovskio) nuotr.

„Vaidai Baumila, man labiau keista, kaip kažkada buvęs visai geras draugas, „Eurovizijos“ dalyvis, kažkada kartu su broliu dirbęs pas mane, gali sau leisti šaudytistokiais postais, nors kelis metus nėra gražinęs skolų. Negėda? - savo paskyroje V.Baumilai atkirto U.Kiguolis. -
Vaidai Baumila, taip trokšti iš manęs tolerancijos gėjams, savame poste be galo „tolerantiškai" šnekantis apie kažkokius pajuokos objektus?? Ar tai neveidmaiška? Nedviveidiška? Ir ar nejuokinga, kai toks minimas pajuokos objektas uždirba savam amžiuje daugiau nei pats? O dėl šeimos - aš turiu labai gerą pavyzdį, tavo brolio pavyzdį. Gerbiu jus abu Vaidai ir Donatai, kažkada labai smagiai bendraudavome. Gaila, kad dėl asmeniškumų, keistų aplinkybių susiklostymo, bendravimas pakrypo tokia linkme. Linkiu kuo didžiausios sėkmės karjeroje, bet tuo pačiu linkiu išmokti gerbti ir kitokią nuomonę, atsiriboti nuo paskalų, bei toleruoti kitus žmones“.
Nors šiame apsišaudyme „pajuokos objektas“ nėra įvardijamas, tačiau net ir be didesnių Ezopo kalbos žinių nesunku suprasti, kad kalbama apie Monika Šalčiūtę, kuri, priešingai nei Ugnius Kiguolis, savo paskyroje nevyniodama žodžių į vatą išdėjo viską, ką galvoja apie Vaidą Baumilą.
„Iki Ugniaus Tau dar nugyventi... Tau ir Tavo broliui padėjo, o tu dabar kaip šuo kandi į šeriančio šeimininko ranką, kuri maitinto. Labai patiko išsireiškimas ,,Pradėjai vaikščiot į niekam vertus tuštybių pilnus vakarėlius''. Tuose vakarėliuose esi dažnas lankytojas ir muzikantas, tai kaip čia dabar išeina? Pats lankaisi, svaiginiesi alkoholiu, o kitiems negalima? Žiūrėk neprarask ir čia darbo už tokius išsireiškimus. Apie kažkokias tuštybes dar ne tau kalbėti, kai ant veido daugiau plastinių operacijų ir mergaitiškų aksesuarų, nei pas kokią porcelianinę lėtytę, - savo paskyroje įsiutusi rašė Monika Šalčiūtė. - Kalbi apie toleranciją homoseksualiems, tačiau pamiršti apie toleranciją žmogui. Kalbi apie kažkokius Lietuvos pašaipos objektus. Tai kitą kartą su tais pašaipos objektais nesisveikink, antraip elgiesi dviveidiškai (arba aš kažko nesuprantu). Jeigu Eurovizijoje užėmei 18 vietą, ir Molėtuose klube surenkti 87 žmones, tai dar nereiškia, kad įgavai privilegiją spręsti už kitus žmones, kuris čia mėgstamiausias ar nemėgstamiausias žmogus Lietuvoje“.

Monika Šalčiūtė ir Ugnius Kiguolis nėra pirmieji, su kuriais socialiniame tinkle virtualiai susipešė Vaidas Baumila – dar prieš šiemetinę „Eurovizinę“ karštligę Vaidas virtualioje erdvėje smarkiai apsipyko su jį kritikavusiu Ruslanu Kirilkinu. Tačiau taip skaudžiai kaip Monika, prašnekusi apie plastines operacijas, mergaitiškus aksesuarus ir 87 žmones Molėtų klube, Vaidui Baumilai dar niekas nekirto.