Ar norite su mylimuoju gyventi ilgai ir laimingai, nepaisant šių neguodžiančių skaičių? Prieš atsakydamos „taip“ į ilgai lauktą prašymą tekėti, užduokite sau kelis paprastus klausimus ir pasistenkite kuo nuoširdžiau į juos atsakyti.

1. Kodėl norite už jo ištekėti?

Galima paklausti kitaip: kodėl norite ištekėti? Ar jūsų sprendimą lemia nuoširdus prisirišimas prie mylimojo ir noras sukurti šeimą bei kartu pasenti, ar tiesiog norite, kad jūsų mama nebeklausinėtų, kada pagaliau ištekėsite? O gal norite aplenkti drauges ir ištekėti pirmoji?

O gal tiesiog vieną dieną pabūti princese ir pasipuikuoti balta suknele? Statuso vaikymasis ir siekis visiems įtikti kartais iškrečia mums piktą pokštą ir priverčia pamiršti savo tikruosius norus. Pasistenkite būti nuoširdi pati su savimi ir išsiaiškinti, ar iš tiesų santuoka yra tai, ko nuoširdžiai trokštate.

2. Ar gerai pažįstate jo šeimą?

Posakis, esą tekėdami už vyro mes tekame už jo šeimos, gali atrodyti perdėtas, vis dėlto jame yra nemaža dalis tiesos, net jei jūsų bendravimas su naujaisiais giminaičiais apsiribos tik kalėdiniais pietumis ar retomis išvykomis į sodybą. Ar mes to norime, ar ne, santykiai su tėvais ir jų sukurta šeimos atmosfera veikia mūsų požiūrį į santuoką ir santykius apskritai, ko iš jos tikimės, dėl ko pykstamės ir ko bijome.

Todėl nevenkite bendravimo su mylimojo šeima, išklausykite pasakojimus apie jo vaikystę, peržiūrint mokyklos laikų nuotraukas ir geriant arbatą. Aukštasis pilotažas – mokėjimas susidraugauti su būsimojo vyro tėvais: jei jums tai pavyko, žinokite, kad tai pati geriausia investicija į jūsų šeimyninę laimę.

3. Kaip įsivaizduojate savo tolimą ateitį?

Psichologai tvirtina, kad daugumai porų pavyktų išvengti išsiskyrimo, jei jie rimtai vertintų šį klausimą, nes esmė ta, kad bet kokiuose santykiuose (ne tik romantiniuose, bet ir draugiškuose ir dalykiniuose) pagrindinė konfliktų priežastis – nesutampantys lūkesčiai.

Jums gali atrodyti, kad jūsų būsimas vyras pagal nutylėjimą pasiruošęs tapti jūsų vaikų tėvu (idealiausia – trijų), kad jis nedraus jums bendrauti su draugėmis ir nedvejodamas skubės į pagalbą buityje – plaus indus ir grindis savaitgaliais.

O jūsų sužadėtinio sąmonėje bendro jūsų gyvenimo vaizdas gali atrodyti visiškai kitaip – jis gali būti nepasiruošęs nei tėvystei, nei buities darbams, o iš jūsų kasdien tikėsis vakarienės, kurią patiekusi jūs sakysite „Prašom, mano pone“, ir tikėsis, kad jūsų bendravimas apsiribos tik šeima. Kad ateities planų skirtumai netaptų judviem netikėtu atradimu, atvirai aptarkite savo tikslus ir svajones dar prieš pateikdami pareiškimus tuoktis.

4. Ar mokate pyktis?

Jei atsakydami į šį klausimą jūs tik gūžčiojate pečiais – neva, o mes dar nė karto nebuvom susipykę, – tai verčia susimąstyti, ar jūs iš tiesų gerai pažįstate savo išrinktąjį. Ar turėjote galimybę jį stebėti ne tik raitą ant balto žirgo, laimingą ir pasitikintį savimi, bet ir klystantį, prislėgtą, supykusį, akivaizdžiai neteisų, įsižeidusį? Ar jis matė jūsų nusivylimą, ašaras, isteriją?

Ar jūsų bendravimas apsiribojo tik romantiškais pokalbiais ir šokoladine-zefyrine euforija? Ne veltui sakoma, kad prieš susituokiant, su žmogumi verta išgyventi netektį, pergalę, svetimą pergalę ir remontą – tik tada būsite tikri, kad gerai pažįstate vienas kitą.

5. Ar šį žmogų laikote savo draugu?

Net pačią didžiausią aistrą po kiek laiko pakeičia ramus šiltas prisirišimas – žinoma, tik tokiu atveju, jei vienas kitam mokate būti ne tik meilužiai. Jei dabar jūsų bendravime figūruoja karšti pasimatymai miegamajame, bėgant metams savo išrinktajame vis labiau vertinsite humoro jausmą, patikimumą, mokėjimą priimti kompromisus ir gebėjimą be žodžių suprasti jūsų nuotaikas ir mintis.

Kad būtumėte tikra dėl ateities, paklauskite savęs: jei jums nebūtų lemta būti kartu, ar norėtumėte, kad šis žmogus būtų jūsų draugas?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)