Jis taip pat triumfavo ir pagrindiniame čempionato konkūre. Jame nepadarė nė vienos klaidos nei pagrindiniame jojime, nei persirungime ir laimėjo VMG taurę.

Konkūras VMG taurei laimėti laikomas prestižiškiausiu atviro Lietuvos konkūrų čempionato konkūru, nes jame varžomasi suaugusiais žirgais, kuriems reikėjo įveikti 12 kliūčių. Beveik visų jų aukštis – 145 cm.

Be klaidų įveikti kliūtis pavyko tik 5 raiteliams iš 29, kurie dalyvavo šiame konkūre. Danielius Gutkauskas kliūtis be klaidų įveikė su abiem žirgais, kuriais startavo, todėl persirungimo etape būta šešių startų.

Raiteliams persirungime jau reikėjo įveikti mažiau kliūčių, tačiau jos buvo aukštesnės – 150 cm. Be to, vertinta ne tik tai, kiek klaidų duetai padarys, bet ir per kokį laiką įveiks trasą.

Šiame konkūre visas viltis kitiems raiteliams laimėti VMG taurę sudaužė M. Petraitis Jis persirungime startavo paskutinis, tačiau nepadarė nė vienos klaidos, o trasą įveikė greičiausiai. Nors buvo ir daugiau sportininkų, kurie nepadarė nė vienos klaidos, tačiau jie buvo lėtesni, todėl turėjo pripažinti M. Petraičio pranašumą.

M. Petraitis VMG taurės konkūre nukarūnavo praėjusių metų čempioną Zigmantą Šarką ir jo žirgą Cashman. Pastarsis duetas konkūre pateko į persirungimą, tačiau pasirodyti be klaidų nepavyko.

M. Petraitis ingtrigą iki paskutinės akimirkos kūrė ir Lietuvos čempionato įskaitoje. Paskutinieji taškai ant „i“ buvo dėliojami būtent VMG taurės konkūre.

Po dviejų dienų rungčių M. Petraitis įskaitoje turėjo 0 baudos taškų, todėl jį persekiojusiems artimiausiems varžovams vienintelė viltis laimėti Lietuvos čempionatą buvo ta, kad M. Petraitis ir jo žirgas Soli Deo Glorija suklys nors vieną kartą. Tačiau duetas visą kliūčių ruožą įveikė stulbinamai tiksliai ir pirmą kartą tapo Lietuvos čempionais.

Beje, Soli Deo Glorija yra Lietuvoje gimusi kumelaitė. Jos tėvas Gluosnis yra du kartus tapęs Lietuvos čempionu.

Antrają vietą Lietuvos čempionate užėmė Danielius Gutkauskas ir jo žirgas Lorenzo, trečiąją – Kostas Gaigalas su Chromu.

Atviras Lietuvos konkūrų čempionatas (Vakarų medienos grupės (VMG) taurė) vyko jau 11-ą kartą. Pajėgiausi Lietuvos raiteliai susirinko Klaipėdos rajone, Dargužių kaime, įsikūrusiame žirginio sporto centre „Horsemarket“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)