Atviras Lietuvos konkūrų čempionatas (Vakarų medienos grupės (VMG) taurė) vyksta jau 11-ą kartą. Pajėgiausi Lietuvos raiteliai susirinko Klaipėdos rajone, Dargužių kaime, įsikūrusiame žirginio sporto centre „Horsemarket“.

Tris dienas vykstantis čempionatas baigsis sekmadienį, o pagrindinė jo intrga – konkūras dėl VMG taurės. Jame rungsis visi pajėgiausi Lietuvos raiteliai.

Čempionate jau išdalyti aštuoni medalių kompektai iš 11. 

Varžybos jau baigėsi jaunimo klasėje. Joje pirmąją vietą iškovojo Monika Paulauskatė, jojusi žirgu Lordanos As, antrąją – Monika Voluntaitė ir Celic, trečiąją – Gintė Vėžauskaitė ir Levas.

Medaliai išdalyti ir raiteliams, jojusiems žirgais iki 4 metų amžiaus ir iki 5 metų amžiaus.

Konkūras, kuriame varžėsi žirgai iki 4 metų amžiaus, buvo skirtas laimėti Klaipėdos rajono mero taurę.

Ją džiaugsmingai iškėlė Žydrūnas Garbenis, jojęs žirgu Lord Up. Antrąją vietą šiame konkūre užėmė Lina Leonavičiūtė ir Espritas, trečiąją – Simona Urbonavičiūtė ir Hektorius.

Žirgų iki 5 metų amžiaus konkūre nugalėtoju tapo Stasys Jasas ir Dalasas. Sidabro medaliu pasipuošė Nerijus Šipaila ir Shelby, bronzos – Vincas Civinskas ir Chazo.

Atvirame Lietuvos konkūrų čempionate paaiškėjo ir tai, kurios komandos yra stipriausios.

Pirmąją vietą komandiniame konkūre užėmė „Miražas“, kurio gretose: Danielius Gutkauskas (žirgas Lorenzo), Matas Petraitis (žirgas Soli Deo Glorija), Kristupas Petraitis (žirgas Dylano M).

Antroji vieta atiteko komandai „Agrologistika“ ir jos nariams: Aleksejui Timofejevui (žirgas Italo Van't Dauwhof), Nerijui Šipailai (žirgas Caliente), Irmantui Grikieniui (žirgas Glamour for ever), Vincui Civinskui (žirgas Erotas).

Trečiąją vietą iškovojo komanda „Goda ir vyrai“: Zigmantas Šarka jaunesnysis (žirgas Egėja), Zigmantas Šarka (žirgas Aster), Goda Kujalytė (žirgas Michael Buble), Stasys Jasas (žirgas Mallgards Contina).

Sekmadienį nuo ryto vykstančiame finale medaliai jau išdalyti jaunučiams, jauniams raiteliams, I ir II mėgėjų grupėms.

Nuo 13.30 val. prasidės Klaipėdos miesto mero taurės konkūras, kuriame varžysis žirgai iki 6 metų amžiaus.

Čempionatą vainikuos konkūras laimėti pagrindinę VMG taurę. Startas – 17 val.

Šis konkūras bus ir Lietuvos čempionato jojant suaugusiais žirgais trečiasis etapas. Po pirmųjų dviejų etapų pirmuja Matas Petraitis ir jo žirgas Soli Deo Glorija. Į nugalėtojo titulą taip pat realiai pretenduoja Vincas Civinskas ir jo žirgas Erotas, Nerijus Šipaila ir jo žirgas Caliente.

Atvirame Lietuvos konkūrų čempionate šiemet dalyvauja 160 žirgų ir beveik tiek pat raitelių. Čempionate bus išdalyta 11 medalių komplektų, prizinis jo fondas siekia per 10 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)