Ingredientai
Migdolai
100
g
Datulės
70
g
Druska
žiupsnelis
Avokadai
1.5
vnt.
Kakavos milteliai
70
g
Kokosų aliejus
50
g
Cukrus
100
g
Vanilės ankštis
1
vnt.
Druska
žiupsnelis
Šis desertas nėra nekaloringas, be to, jame yra cukraus, tačiau labai daug ir vertingų maisto produktų: riešutai, natūrali kakava, avokadai. Taigi tai nėra tuščios kalorijos. Taigi galime jį vadinti sveiku desertu.
Gaminimo eiga
1. Sumalame mažiausiai 6 val. šaltame vandenyje mirkytus migdolus, datules iki vientisos masės, kartu įmaišome ir druską. Jei masė per sausa galime įpilti šaukštą kokosų aliejaus.
2. Torto formą išklojame kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome gautą masę. Indą laikome šaldytuve, kol bus ruošiamas kremas.
3. Visus kremo ingridientus smulkintuvu susmulkiname iki vientisos masės ir užpilame ant šaldytuve laikyto datulių bei migdolų pagrindo. Šaukštu tolygiai paskirstome kremą po indą.
4. Patiekti tortą, palaikius šaldytuve ne trumpiau nei 1-2 valandas.
Atsiliepimai