O gal rinktis ryškius, tačiau figūrą padailinančius drabužius?

„Nereikia bijoti spalvų, tokie drabužiai iš tiesų nestorina, svarbiausia — tinkamo modelio ir rašto pasirinkimas“,- apie vasaros aprangos tendencijas plius dydžio moterims pasakoja socialinio projekto už meilę sau bei plius dydžio mados projekto Lepidam.lt atstovės.

Figūros tipas

Nepriklausomai nuo to, kokį drabužį renkatės, jeigu norite žinoti, ko Jums reikia, pirmiausia turite žinoti savo figūros tipą. Tam, kad jį išsiaiškintumėte, svarbu ne ūgis ar svoris, o Jūsų figūros siluetas. Informacijos apie kiekvieną plius dydžio siluetų tipą bei kaip jį nusistatyti rasite ČIA. Juk renkantis drabužį svarbiausia žinoti, kurią kūno dalį turite akcentuoti, kokio kirpimo, silueto apranga Jums tinka.

Pavyzdžiui, deimanto figūros tipo moterims stilistai pataria pabrėžti kaklą, smėlio laikrodžio figūros savininkėms — liemenį, ovalo figūros moterims — kojas bei rankas ir t.t. Išsiaiškinkite, kas tinka Jums ir apsipirkimo procesas taps kur kas greitesnis ir malonesnis!

Tinkami audiniai, spalvos ir raštai

Šį sezoną iš tiesų madingos ryškiaspalvės suknelės. Vienspalviai audiniai padeda susikurti klasikinį įvaizdį, tinkamo rašto — atrodyti iššskirtinai. Šią vasarą madingiausi yra ryškūs arba prisodrinti raudonos, geltonos, mėlynos ir žalios atspalviai, būtent tokios spalvos vyrauja ir ant aukštosios mados podiumų!

Plius dydžio moteriai puikiai atrodyti gali tiek vienspalvė, tiek keleto spalvų ar net raštuota, gėlėta suknelė, čia svarbu tik atkreipti dėmesį į audinį ir spalvų, raštų pasiskirstymą. Taigi, jeigu medžiaga ryški, venkite plono trikotažo.

Tuo tarpu galite rinktis audinį, kur medvilnė ar viskozė maišyta su poliesteriu — iš jos pasiūti drabužiai neišryškins kūno nelygumų, o dailiai kris. Neverta bijoti ir tiesiog poliesterio — jei šis kokybiškas, gražiai kris, ilgai nenusiskalbs ir bus patogu.

Kalbant apie keleto spalvų drabužius, nepamirškite bendros taisyklės: tos vietos, kuriose audinys tamsesnis, vizualiai atrodys mažesnės. Tad nesirinkite juodos apačios, jeigu norite išryškinti kojas, vizualiai sumažinti ir taip didesnę viršutinę kūno dalį ir atvirkščiai.

Jeigu nusprendėte rinktis raštuotą audinį (su vadinamuoju printu), atminkite tas pačias tamsių-šviesių spalvų taisykles. Taip pat žinokite, jog turite vengti stambių taškų, detalių (nebent jos susideda iš smulkesnių). Tuo tarpu tinkamai pasirinktas raštas suteiks prabangos įspūdį, išryškins Jūsų kūno privalumus bei suteiks išskirtinumo!

Suknelių siluetai ir aksesuarai

Toliau, puošiantis vasaros šventei galioja tie patys principai, kaip ir bet kuriai kitai progai. Dažniausias plius dydžio atstovėms tinkamas suknelių ilgis — iki kelių. Tačiau jeigu jaučiatės patogiai, drąsiai rinkitės ir trumpesnes, juk tikslas — ne paslėpti savo kūną, o pasipuošti. Nusprendusios rinktis įliemenuotas ar peplum sijonėliu puoštas sukneles derėtų atkreipti dėmesį į drabužio susiaurėjimo vietą.

Geriausia, kai dirželis (įliemenavimas, peplum sijonėlio pradžia) yra ties ploniausia Jūsų liemens vieta — tuomet vizualiai atrodysite dar dailiau. Žinoma, nederėtų pamiršti ir aksesuarų. Stambesnėms moterims gražiau atrodo masyvesni aksesuarai — didesnės delninukės, platūs diržai, masyvūs papuošalai.

Be to, aksesuarai taip pat padės vizualiai patobulinti kūno siluetą ar nukreipti dėmesį į norimas kūno vietas. Tik nepamirškite saiko: pasirinkusi masyvų kaklo papuošalą, nebesisekite masyvių auskarų, apyrankių ir žiedų. Visur turi būti balansas!

Pabaigai norėtume palinkėti moterims nebijoti eksperimentuoti, būti ryškioms. Jeigu iki šiol nuolat dėvėjote tik tamsius drabužius, pradžioje įsigykite vieną ryškią suknelę, ją derinkite prie turimų švarkelių, skraisčių...

Po truputį atraskite tai, kas Jums tinka, kaip apsirengusi jaučiatės geriausiai. Juk svarbiausia — jaustis patogiai, gražiai ir mylėti save! Tuomet daug paprasčiau tą meilę spinduliuoti ir kitiems...“,- pokalbį baigė Rasa ir Ingrida.