„Nors kiekvienas tinklaraštį kuria iš savo virtuvės, tačiau gaminti kartu ir dalintis maisto gaminimo džiaugsmu, idėjomis ir aptarinėti skonius bei kulinarijos naujienas yra kur kas smagiau. Tad kiekvienais metais su nekantrumu laukiame šio renginio, kur susitinkame būrį bendraminčių, gaminame, ragaujame, pasitariame ir vienas iš kito pasimokome“, - sako kulinarijos tinklaraštininkų „Debesys“ redaktorė Asta Eigėlytė-Gunnarsson.

Kulinariniame lofte „ČiopČiop“ susirinkusiems renginio dalyviams gastronominių potyrių kūrėjos „Less Table“ paruošė dvi temines staigmenas – užkandžiui paruoštos riestainių formos spurgos buvo sumautos ant specialių lazdų. Instaliacijos idėją paaiškino užrašas: „savo dalinti – kito imti“. Kitas vaikystės vasaras primenantis saldus užkandis – braškės – buvo suvertos ir pakabintos virš dviejų stalų, kviečiančių „braškę – nudžiauti, grietinėle paslėpti“.

Paragavę šių užkandžių, keliolika maisto gaminimo entuziastų, pasiskirsčiusių į komandas, per kelias valandas pagamino šių metų užduotį „Modernūs vaikystės skoniai“ atitinkančius patiekalus.

Pirmą kartą tradiciniame renginyje dalyvavusi tinklaraščio Nidosreceptai.lt ir knygos „Izraelio skoniai: šventė ir kasdiena“ autorė Nida Degutienė, padedama savo draugės ir „Debesų“ projektų Delijos Milašiūtės pagamino bazilikų lietinius su špinatų ir ožkos sūrio įdaru.

Indrė Sasnauskaitė (GPmagija.blogspot.com) su komanda keptuvėje keptus švilpikus pagardino kmynais ir prie jų patiekė varškės-krienų padažą ir rūkytą lašišą.

Tinklaraščio Storaspomidoras.lt autorė Giedrė Gižaitė mėgstamuose mamos kalakutienos kotletuose su cinamonu razinas pakeitė morkomis ir svogūnais, o prie jų patiekiamą bulvių košę pagardino špinatais.

Dovilė ir Mantas Bajaliai (Bajaliai.pepa.lt) kartu su drauge Simona (mukatanas.blogspot.com) šaltą braškių sriubą patiekė su marcipano-rikotos pyragaičiu, o patiekalą papuošė ant smilgos suvertomis šilauogėmis.

Tinklaraščio Dumenuliai.blogspot.com autorė Neringa Glebovė iš biskvitinių blynelių su grietinėle ir braškėmis sutepė tortą.

Iliustracijas receptams sukūrė Forellesreceptai.lt tinklaraštininkės Skirmantės Mockevičienės dukra Irmantė.

Kadangi receptai buvo itin skirtingi ir juos vertinti lyginant sudėtinga, šių metų prizo – sportinio „Electrolux“ plaktuvo laimėtojas buvo ištrauktas burtų būdu. Juo tapo ne viename maisto tinklaraštininkų konkurse pasižymėjusi I.Sasnauskaitė. Kartu pagamintais patiekalais pasivaišinusiems tinklaraštininkams buvo įteiktos „Marks&Spencer“ dovanos.

Kulinarinį vakarėlį tarptautinės tinklaraštininkų dienos kasmet rengia „Electrolux“, kurio partneriu šiemet tapo kulinarijos tinklaraštininkų žurnalas „Debesys“. Praėjusių metų vakarėlio tema buvo „Kulinarinės miško pasakos“, 2013 - „Moderni lietuviška virtuvė“, 2012 - „Prieskonis, kuris mane įkvepia“, 2011 m. – Joninių nakties užkandžiai, 2010 m. – salotos „Skandalas skrybėlėje“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)