„Birželio 21 d. iš šeštadienio į sekmadienį, ankstų rytą tarp 4-4.30 val. prie Šiaulių priemiestyje Ginkūnuose esančios „Maxima“ parduotuvės stovėjimo aikštelėje pamatėme stovintį turistinį autobusą. Iš jo išlipo vyras ir moteris su lagaminais. Netrukus atvyko greitosios automobilis.

Matėsi, kad greitosios vairuotojas ir šie turistai yra geri bičiuliai ar bendradarbiai. Turistai netrukus susidėjo lagaminus į automobilį ir išvyko. Atrodo, nieko tokio, bet manau, kad greitosios automobilis neturėtų atlikti taksi funkcijų“, – rašė DELFI skaitytojas.

DELFI kreipėsi į VšĮ Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stotį, tačiau joje dirbanti vyriausioji gydytoja Eugenija Kukaitienė komentare nurodė, kad tai – ne šiai stočiai priklausantis automobilis.

„Dėkojame už atsiųstą informaciją su nuotrauka, kurioje užfiksuotas greitosios medicinos pagalbos automobilis 2015-06-21 04-4.30 val. paimantis žmones su lagaminais Šiaulių r., Ginkūnų gyvenvietėje prie prekybos centro „Maksima“. Mūsų kompiuteristai ir dispečerinės tarnybos auditoriai bei transporto skyrius peržiūrėjo turimus duomenis kompiuterinėse laikmenose ir nerado užregistruoto tuo metu jokio iškvietimo į Ginkūnus bei nė vienas mūsų įstaigos automobilis patikrinus jų navigacines sistemas nebuvo tą naktį šia kryptimi išvykęs. Visų automobilių tą parą dirbusių Šiaulių mieste ir Šiaulių apskrityje judėjimą stebi dispečeris kompiuterio ekrane bei fiksuoja jų judėjimą, ar jis važiuotų į iškvietimą, ar ne. (Šiaulių centrinė dispečerinė valdo Radviliškio, Pakruojo, Joniškio, Kelmės, Kuršėnų, Akmenės automobilių judėjimą ir brigadų išsiuntimą bei valdo Telšių apskrities GMP automobilių su medikais išvykimą – Plungės, Telšių, Mažeikių, Rietavo GMP įstaigas).

Šiaulių m. yra ne viena ligoninė, turinti „Renault Master“ tipo automobilius su apklijuotais analogiškais ženklais, važinėja savo keliais, o jų judėjimo mes nematome ir nefiksuojame. Be to, nuotraukoje matomas automobilis ant dešinio kapoto priekio virš žibinto neturi didoko ir gerai matomo lipduko su Šiaulių m. herbu, kurį turi mūsų šio tipo automobiliai, ant šoninių durelių matosi mėlynosios žvaigždės ženklas, kurio mūsų automobiliai neturi. Ant mūsų automobilių stogo gale yra besisukantis žiburėlis, nuotraukoje jo čia nėra. Matomi abu vyriškiai, iš kurių vienas greičiausiai yra vairuotojas, nevilki spec.rūbų su apsauginiais atšvaitais, kurie nuotraukoje matytųsi. Būtų gerai, jei matytųsi automobilio numeris, bet jo mes negalime įžiūrėti (...).

Jei GMP automobiliai, kurių eksploatacija brangi, vežioja turistus kaip taksi, tai kategoriškai neleistina. Be medikų brigados vieniems vairuotojams važiuoti draudžiame, nes nežinia, kam ir kur kelyje gali prireikti ją pastabdyti, o juk vienas vairuotojas pagalbos nesuteiks arba pravažiuos piktindamas stabdantįjį (...)“, – teigiama komentare.

Apie situaciją VšĮ Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stotis informavo ir Respublikinės Šiaulių ligoninės administraciją.

Turintys informacijos ir žinių apie šį automobilį, su DELFI gali susisiekti el.paštu pilieciai@delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)