„Sparti reklama“ jau beveik pasiruošė naują automobilį, tačiau visgi šių metų lenktynėse nutarė važiuoti dar su senuoju modeliu – taip patikimiau. 

Nuo praėjusių metų rudens komandai vadovauja Linas Vaina. Pernai rudenį vykusiose 555 km lenktynėse komanda užėmė antrą vietą bendroje įskaitoje, todėl vadovas gavo pasiūlymą diriguoti komandai ir visą šį sezoną. Šiemet „Sparti reklama“ dalyvauja ilgų distancijų čempionate, o „ENEOS 1000 km“ lenktynėse sieks užimti aukštą vietą.

„Mūsų tikslas – patekti tarp dešimties geriausių ekipažų ir užimti pirmą vietą dyzelinių automobilių įskaitoje,“ – aukštų ambicijų neslepia L. Vaina.

Linas automobilių sporte jau šešioliktą sezoną – praeityje pats dalyvavo 1000 km lenktynėse, o šiais metais jis vadovaus komandai.

„Prisimenu, kai 2007 metais per pirmąsias savo 1000 km lenktynes pavyko iškovoti trečią vietą tarp dyzelių ir užlipau ant podiumo. Kai pamačiau nuo scenos tuos tūkstančius šėlstančių fanų, tai buvo milžiniškas paskatinimas lenktyniauti toliau. Tai nenusakomas jausmas, kurį patirti linkiu kiekvienam,“ – sako L. Vaina.

Linas ir kaip lenktynininkas yra iškovojęs daugybę prizinių vietų ištvermės lenktynėse Baltijos šalyse, o štai nuo pernai metų tapo „Sparti reklama“ komandos vadovu. Jis bet kurią akimirką yra pasiryžęs sėsti prie automobilio vairo ir yra, kaip pats sako, lyg atsarginis komandos vairuotojas. „Vairuoti yra kam, bet kažkam juk reikia ir komandą prižiūrėti,“ – juokiasi L. Vaina. „Puikiai pažįstu ir automobilį ir trasas, kuriose lenktyniaujam, todėl esu naudingas komandai savo patarimais,“ – sako jis. Anot vadovo, komandą valdyti nėra sudėtinga, jeigu jo klausoma ir juo pasitikima. Kalbėdamas apie sunkiausius dalykus lenktynėse jis sako, kad sudėtingiausia suvaldyti mechanikus.

Nors komanda iš anksto planuoja lenktynių strategiją, dažniausiai tie planai žlunga ir tada tenka kurti penkis, dešimt skirtingų planų, kurie visą laiką koreguojasi. Svarbiausia, kad atlaikytų technika.
Daugiausiai laiko komandai atima automobilio paruošimas ir jo tobulinimas.

„Atsimenu, kai 2006 metais žiemą automobilį atvežėm Dovilui Čiutelei, kad suvirintų lankus, jis tada juokėsi, kad ir labai anksti ruošiam automobilį, vis tiek galų gale pritruks dviejų naktų. Taip ir yra, mums kiekvienais metais vis pritrūksta vienos ar dviejų naktų,“ – juokiasi L. Vaina.

Komandą sudaro Almantas Sadauskas – 42 metų sportininkas automobiliais lenktyniauja jau devintą sezoną. Jis puikiai žinomas ir kartingo entuziastams, nes beveik 15 metų dalyvauja kartingo lenktynėse. Jam šių metų „ENEOS 1000 km“ lenktynės jau penktos. Geriausias pasiekimas – praėjusių metų 555 km lenktynėse užimta antroji vieta bendroje įskaitoje ir pirmoji tarp dyzelinių automobilių. 

Joje bus ir Karolis Staniukynas, kuris lenktyniaus su Didžiosios Britanijos lenktynininko licencija, todėl prie jo pavardės puikuosis Britanijos vėliava. Mat užsienyje gyvenantis lietuvis šiais metais dalyvauja „Volkswagen Racing Cup UK“ čempionate. Jam tai bus pirmosios „ENEOS 1000 km“ lenktynės.

Rimui Cesiuliui šių metų lenktynės jau septintos. Tai labiausiai patyręs komandos sportininkas. Jis lenktyniauja įvairiose varžybose nuo 1990 metų. Tai nuolatinis 1000 km lenktynių podiumo „lankytojas“, savo klasėje kone kasmet iškovojantis prizinę vietą.

Pernai „Sparti reklama“ bendroje įskaitoje liko 13 vietoje ir iškovoją trečią vietą dyzelinių automobilių klasėje. Komanda nebuvo patenkinta savo automobilio greičiu ir yra įsitikinusi, kad šiais metais jie bus gerokai greitesni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)