Patys skaniausi šašlykai turi būti nei per daug riebūs, nei per daug sprangūs, geriausia – aukso viduriukas. Todėl minkštesnės ir sveikesnės mėsos nei kalakutiena nerasite. Ši paukštiena nekaloringa, joje gausu baltymų, aminorūgščių, B grupės vitaminų, geležies, o pati mėsa išlieka sultinga ir nepraranda savo maistingųjų medžiagų.
 
Kai ruošiate šašlykų mėsą, supjaustykite maždaug 3–5 cm kubeliais arba tokio dydžio, koks jums patogiausias valgyti. Šašlykams ruošti jokiu būdu nesirinkite šaldytos mėsos, niekuomet neišgausite malonaus skonio! Aliejus minkština mėsą, todėl mažas šlakelis reikalingas ruošiant marinatą.
 
Marinatui naudoti galima pačius įvairiausius prieskonius, pavyzdžiui, svogūnai minkština mėsą ir suteikia itin gardų aromatą, juos galime kepti kartu su pačiu šašlyku ir pateikti kaip garnyrą. Puikaus skonio suteikti gali ir vynas, alus, vaisių ir uogų sultys, pomidorų ir obuolių tyrelės, rauginti pieno produktai, citrusiniai vaisiai,  nepabijokite ir šviežių prieskoninių žolelių. Visgi vienam receptui reiktų pasirinkti tam tikrą derinį, o ne visus ingredientus.
 
Kalakutienai tinka įvairūs marinatai: medaus ir kajeno pipirų marinatas, medaus, grūdėtųjų garstyčių ir serbentų marinatas, kalakutienai artimi ir egzotiški skoniai – mangų ir čili pipirų marinatas. Šiai paukštienai labai tinka ir apelsinai – juos reiktų supjaustyti storais griežinėliais, išspausti ir sulčių, berti kario ir natūralių prieskoninių žolelių. Natūralaus jogurto marinatui bus reikalingas česnakas, čili pipiras, karis, pipirai.
 
„Vis daugiau lietuvių ieško sveiko gyvenimo būdo, kad ir naujai pasiūlyti „Rytietiški“ kalakutienos šašlykai traukia tuos vartotojus, kurie be jokio sąžinės graužimo nori mėgautis mėsa ir skiria ypatingą dėmesį savo kūno linijoms. „Rytietiškas“ kalakutienos šašlykas pagamintas iš kalakutų petukų mėsos, kuri priskiriama šviesios kalakuto mėsos kategorijai. Petukų mėsoje yra mažai riebalų, daug baltymų“, - sako „Arvi kalakutai“ rinkodaros vadovė Laura Grumčiuvienė.

Ji priduria, kad didžiausio populiarumo ir įvertinimo yra pelnęs išraiškingo skonio „Armėniškas“ kalakutienos šašlykas, tačiau žmonės ieško naujovių ir egzotikos, todėl vis dažniau renkasi krūtinėlių pjausnius su apelsinpipiriais ar saulėje džiovintais pomidorais, ar blauzdelių „Ossobuco“ kepsnelius, marinuojamus medaus ir kajeno pipirų marinate.
 
 
Išsirinkus marinatą, atitinkantį skonines savybes, dėmesio reikia skirti kepimui. Venkite didelio karščio. Baigus degti malkoms reikėtų neskubėti dėti šašlykų, nes jie greičiau dega, negu kepa. Jeigu sudėjote esant didesniam karščiui, tuomet dažnai vartykite. Geriausios žarijos šašlyko kepimui yra iš beržo ir juodojo alksnio malkų .

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)