Ingredientai
Gaminimo eiga
Keksiukai ir bananų duona
Šie madingi ir labai skanūs kepiniai turi be galo daug cukraus. Didelis cukraus kiekis turi įtakos kolagenui, kuris yra atsakingas už odos jaunystę - elastingumą ir drėgmę. Dėl cukraus kolagenas, esantis odoje, tampa trapesnis ir tinkamai neatlieka savo funkcijų.
Saldi pieniška kava
Pienas jau turi cukraus, o įsibėrus dar kava tampa tikra cukraus bomba. Cukrus ardo kolageną, todėl oda atrodo senesnė, o kavos rūgštys kenkia dantų emaliui, todėl šie greičiau gelsta ir genda.
Pusfabrikačiai - sriubos iš pakelių, šaldytos picos
Šiuose patogiuose patiekaluose itin daug cukraus ir druskos. Mirtino derinio jaunystei ir grožiui. Druska skatina skysčių kaupimąsi ir ardo ląsteles.
Vaisių sultys
Nors manoma, kad sultys yra sveika, bet dietologai pataria geriau valgyti vaisius, nei gerti jų sultis. Sultyse nelieka ląstelienos, tik cukrus, kuris ardo kolageną ir augina kilogramus, ir rūgštis, kuri kenkia dantų emaliui.
MAISTAS KURIS PADEDA SUSTABDYTI LAIKĄ:
Daržovės ir vaisiai
Juose gausu antioksidantų, vitamino C ir kitų naudingų medžiagų, kurios pristabdo ląstelių senėjimą.
Pilno grūdo patiekalai - duona, košės
Ląsteliena būtina ne tik geram virškinimui, bet ir gražiai figūrai. Taip pat padeda palaikyti vienodą cukraus kiekį kraujyje.
Pienas
Piene ir ne saldžiuose pieno produktuose gausu kalcio, kuris būtinas stipriems kaulams ir dantims. Svarbiausia pieno nesaldinti.
Riešutai
Juose gausu naudingų medžiagų, kurios padeda organizmui ilgiau išlikti jaunam. Be to, riešutai, pasak dietologų, gali pakeisti saldžius užkandžius.
Riebios žuvys
Lašišą, upėtakius patartina valgyti bent kartą per savaitę. jose gausu Omega 3 sočiųjų rūgsčių, kurios aprūpina odą drėgme ir neleidžia anksčiau laiko pasenti.
Atsiliepimai