Ingredientai

Puikiai žinoma, kad sūrus, riebus ar saldus maistas yra tikras priešas dailioms kūno linijoms. Tačiau, mažai kas žino, kad jis taip pat greitina senėjimo procesus. Žymi Australijos gydytoja-dietologė Susie Burrell išskyrė penkias patiekalų grupes, dėl kurių senstama gerokai greičiau.

Gaminimo eiga

Keksiukai ir bananų duona

Šie madingi ir labai skanūs kepiniai turi be galo daug cukraus. Didelis cukraus kiekis turi įtakos kolagenui, kuris yra atsakingas už odos jaunystę - elastingumą ir drėgmę. Dėl cukraus kolagenas, esantis odoje, tampa trapesnis ir tinkamai neatlieka savo funkcijų.

Saldi pieniška kava

Pienas jau turi cukraus, o įsibėrus dar kava tampa tikra cukraus bomba. Cukrus ardo kolageną, todėl oda atrodo senesnė, o kavos rūgštys kenkia dantų emaliui, todėl šie greičiau gelsta ir genda.

Pusfabrikačiai - sriubos iš pakelių, šaldytos picos

Šiuose patogiuose patiekaluose itin daug cukraus ir druskos. Mirtino derinio jaunystei ir grožiui. Druska skatina skysčių kaupimąsi ir ardo ląsteles.

Vaisių sultys

Nors manoma, kad sultys yra sveika, bet dietologai pataria geriau valgyti vaisius, nei gerti jų sultis. Sultyse nelieka ląstelienos, tik cukrus, kuris ardo kolageną ir augina kilogramus, ir rūgštis, kuri kenkia dantų emaliui.

MAISTAS KURIS PADEDA SUSTABDYTI LAIKĄ:

Daržovės ir vaisiai

Juose gausu antioksidantų, vitamino C ir kitų naudingų medžiagų, kurios pristabdo ląstelių senėjimą.

Pilno grūdo patiekalai - duona, košės

Ląsteliena būtina ne tik geram virškinimui, bet ir gražiai figūrai. Taip pat padeda palaikyti vienodą cukraus kiekį kraujyje.

Pienas

Piene ir ne saldžiuose pieno produktuose gausu kalcio, kuris būtinas stipriems kaulams ir dantims. Svarbiausia pieno nesaldinti.

Riešutai

Juose gausu naudingų medžiagų, kurios padeda organizmui ilgiau išlikti jaunam. Be to, riešutai, pasak dietologų, gali pakeisti saldžius užkandžius.

Riebios žuvys

Lašišą, upėtakius patartina valgyti bent kartą per savaitę. jose gausu Omega 3 sočiųjų rūgsčių, kurios aprūpina odą drėgme ir neleidžia anksčiau laiko pasenti.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai