Visą vasarą kiekvieną savaitgalį naują piceriją ir atnaujintą įvaizdį pristatantis didžiausias picerijų tinklas „Čili pica“ pietumis į namus pradžiugins po dvi gausias šeimas. Picerijų tinklas 5, 6 ar net 10 vaikų auginančioms šeimoms paruoš ir pristatys savo naujausias itališkos receptūros šeimynines picas, kad tą dieną šeimai nebereikėtų rūpintis gausiais pietumis ir galėtų daugiau laiko praleisti kartu. Iš viso per vasarą bus aplankytos 22 šeimos Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

„Įsivaizduokite, koks iššūkis mamai kelis kartus per savaitę ruošti pietus 10-ies ar daugiau asmenų šeimai. Tam reikia ir laiko, ir atitinkamo kiekio produktų ir fantazijos įtikti visų šeimos narių skoniui. O šiltais vasaros savaitgaliais mažiausiai norisi pusdienį praleisti virtuvėje. Norime gausioms šeimoms padovanoti nedidelę šventę ir galimybę bent vieną savaitgalį pamiršti kulinarinius rūpesčius, todėl 22 gausių šeimų sočiais ir skaniais sekmadienio pietumis pasirūpinsime mes,” – socialinės iniciatyvos ir naujos picerijos pristatymo renginyje sakė picerijų tinklo direktorė Giedrė Kvedaravičienė.

T. Rimgaila: „Aš buvęs pickepys“

Išbandyti save naujame amplua žinomas šeimas picerijų tinklas pakvietė į ką tik duris atvėrusią ir atsinaujinusią piceriją Vilniaus g. Liucina ir Tadas bei Redita su sūnumi iššūkio nepabūgo – patys bandė išsukti tikrus itališkus picų papločius, improvizavo su įvairių produktų deriniais, kartu su virtuvės meistrais kūrė gurmaniškus picų skonius.

Bene sunkiausia užduotis – rankomis išsukti picos paplotį. Pamokyti virtuvės meistrų, dalyviai pradėjo „picos papločio masažą“. Liucina ir Tadas Rimgailos kaip tikri profesionalai picos paplotį išsuko vos per minutę. Nedaug atsiliko ir Redita su sūnumi, kuriam savarankiška picos gamyba buvo nauja patirtis.

Paruošę paplotį, akcijos dalyviai pradėjo improvizacijas su ingredientais. Žinomos šeimos galėjo atskleisti visą savo kūrybiškumą – derinti ir naudoti pačius įvairiausius produktus.

„Menininkams sunkiau su technika, bet lengviau su ingredientais. Tai čia bus menininkų improvizuotos picos. Taip gaminame ir namuose. O pica mūsų šeimoje dažnai įtraukiama į savaitgalio valgiaraštį. Kartais tai būna vienintelis išsigelbėjimas sudominti sūnų maistu. Iki šiol man papločio ruošimas buvo aukštoji matematika, “ – ruošdama picą pasakojo aktorė R. Dominaitytė.

Netikėtai puikiai sugebėjimais kepti picą nustebinęs šokėjas ir dainininkas Tadas Rimgaila juokavo, kad jis – „buvęs pickepys“.
„Dabar kepdamas picą išdaviau visas savo kulinarines paslaptis,“ – juokėsi T. Rimgaila.

Su užduotimi nesunkiai susitvarkė ir laidoje „Skonis“ daug simpatijų sulaukusi ir savo saldumynais garsėjanti Liuicina.

„Pica – mėgstamiausias Tado patiekalas, tad tenka kepti ir namuose. Kažkada radau puikų tešlos receptą, kurį visada naudoju, o jau kuo pildau... tai ko tik nėra buvę,“ – pasakoja L. Rimgailė.

Dalyviams bene sunkiausia užduotis buvo sugalvoti savo picoms pavadinimus. T. Rimgaila, ilgai nesvarstęs, savo ingredientais gausią picą pavadino „Džiaugsmo pica“ ir juokėsi, kad „dėl panaudotų grybų“.

Liucina savo kūrinį pavadino „Saulėtu linkėjimu“. Reditos sūnus Ugnius Lukas vienos iš šeimų vaikams nusiuntė savo paruoštą ypatingąją Margaritos picą, pavadintą „Šypsena“, o Redita iškepė picą „In ir Jan“.

„Mano viena picos pusė tokia egzotiška, kita – mėsinga. Viena pusė išeigai, kita – kasdienybei,“ – savo picą pristatė aktorė.
Žinomų šeimų sukurtos itališkos picos kartu su skaniausiais jų linkėjimais iškart iškeliavo ant dviejų daugiavaikių šeimų pietų stalo.

Picerijų tinklo pokyčiai: nuo meniu iki interjero

„Džiaugiamės kartu su šia gražia socialine iniciatyva pristatydami ir savo naują identitetą. Keičiamės nuo pagrindų: naujos itališkos receptūros picos, naujos meniu kategorijos, nauji picerijų interjerai. Visi šie pokyčiai atspindi pasikeitusią mūsų vidinę kultūrą. Norime kokybiškai prisidėti prie gyvo, energingo, šiuolaikiško, visoms visuomenės grupėms draugiško miesto veido. Neatsitiktinai ir šią socialinę iniciatyvą skyrėme gausioms šeimoms. Matome, kad Vilniaus Senamiestyje trūksta vietų pavalgyti šeimoms, todėl naujose picerijose išskyrėme erdvę būtent šeimoms su mažais vaikais. Kadangi daug vaikų auginančiai šeimai gali būti sudėtinga atvykti pavalgyti mieste, mes atvyksime pas jas,“ – pokyčius pristatė G. Kvedaravičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)