Žinau, kad niekuomet negausi ir šio laiško, todėl rašau taip drąsiai. Esu išdidi, ir neprivalau Tau atskleisti savo jausmų. Visą gyvenimą sau kartoju, kad tai tebuvo tik vasaros nuotykis, tačiau širdis plaka stipriau prisiminus tas svaigias naktis.

O Brangusis, Tu dovanojai man laisvę, laisvę būti savimi ir jaustis gerai. Iš pradžių jaučiausi keistai, tas artumas ir pokalbiai iki paryčių ilgiausiai dirbančiame miesto bare atrodė lyg spąstai. Mes kalbėdavomės kol žvakių šviesos šešėliai išnykdavo išsigandę mūsų skardaus juoko.

Toj prirūkytoj migloj, kurią išskaidydavo tik ryto aušra, išmokau pagauti Tavo žvilgsnį, gal todėl man jo taip trūksta.

Mano gyvenimo Meile, ar bent kartais prisimeni mane? Tas pirmųjų saulės spindulių nušviestas siauras tylias gatveles, kuriomis lydėdavai mane namo? Tie sodrūs vasaros kvapai, persisunkę gėlių, šviežių agurkų su medumi ir jaukumo paprastumu, jie dar gyvena manyje. Ta vasara dar gyvena manyje.

Tą šviesiai žalsvą popietę, kavinėj nuo šalia esančių fontanų vėjas nešė gaivą. Tavo seksuali šypsena kalbėjo žodžių kratinius. Abu žinojom, kad tai dar tik pradžia. Pradžia kažko, kas labai jaudina ir intriguoja. Tą popietę, pamenu gvildenom tėvų ir vaikų santykius. Tu paklausei ar aš noriu vaikų. Aš pasimetusi, lėtai žiopčiodama rinkau žodžius, bandydama juos išspausti lyg išmuštus dantis:

- Aš? Vaikų..? Nežinau, toks netikėtas klausimas. Nelabai ką apie juos teišmanau. Na, apie mažus. Man nepatinka... Nepatinka vaikai.

- Tai visai nesvarbu. Aš jau turiu vaikų.

Prisipažinsiu, tuo metu, nepadėjo net fontanų gaiva. Mane išmušė karštas prakaitas. Juk mums buvo dar tik po 23 metus, ir tu beveik po poros mėnesių bendravimo man tik dabar tą sakai???

Dabar tai prisiminus ima juokas, bet tuo metu maniau išslys žemė iš po kojų. Mes niekada neturėjome vaikų, mums jų niekada ir netrūko. Vaikai tik būtų apsunkinę išsiskyrimą. Tikriausiai Tave ir myliu dėl to, kad niekada nebuvome kartu ir niekas nieko nepaliko. Kas neturi pradžios tas neturi ir pabaigos.

Dabar, dažnai Tave prisimenu, ypač atėjus vasarai. Geros Tau šios vasaros! Nepamiršk šypsotis!

Su meile - Visada Tavo Žaviausia Vasara.

********************

Kviečiame dalyvauti konkurse „Mano vasaros meilė“ ir aprašyti savo meilės nuotykį, likusį tik prisiminimuose ar pavirtusį gražiais santykiais.

Savo istorijas, parašytas taisyklinga lietuvių kalba, siųskite el. paštu gyvenimas@delfi.lt iki liepos 6 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)