Kiekvienas Kauną mato tokį, koks jis yra pats. Kiekvieną dieną esu centre, Laisvės al. ir niekad nematau nei rūškanų veidų, nei juodai apsirengusių žmonių. Visa Laisvės al. nusėta suoliukais, kur gali sėdėti, kiek patinka.

Kavinių pilna, Senamiestis klega nuo turistų ir jaunimo juoko. Nei šunų, nei kačių nematyti, tai kur pridergta? Jaunimas – ne senukai, kad sėdėtų ant suoliukų ir kažko lauktų. Senjorai ilsisi savo soduose, jaunimas triukšmauja kavinėse arba jau prie jūros iškeliavę.

Tegul italai pasižiūri į savo Romą – šiukšliną, žmonių pridergtą, ekskursijų metu aikštėje net įlipom į žmogkakius, tai ką jie kalba apie Kauną – švarų, žaliuojantį, tokį, kad prancūzas, atvykęs ir pamatęs mūsų miestus, sako – „Jaučiuosi kaip muziejuje, taip švaru, ir kaip jūs sugebat nešiukšlinti, kur papuola.“

Juk ne vienas buvot Paryžiuje, Romoje ir matėt šiukšlinas sostines, o prie Eifelio bokšto 6 val. ryte tiek žmonių krūvelių, kad nė nespėjama valyti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Teiraujamės Jūsų – kokias Vilniaus ar Kauno gyventojų ypatybes pastebite jūs? Kaip skiriasi vilniečių ir kauniečių gyvenimas, stilius? O gal tik mitas, kad šie skirtumai apskritai egzistuoja?

Padiskutuokime! Savo mintimis galite dalintis el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Miestas“ arba žemiau. Įdomiausius pasakojimus ar patirtis publikuosime.