Pirmą kartą toks renginys organizuotas užpernai, jame dalyvauja ne tik Lietuvos pirties bei SPA mėgėjai, bet ir gausus užsienio svečių būrys. Pernai festivalyje pasirodė beveik 300 pirtininkų, masažuotojų, SPA meistrų, šiemet svečių būrio laukiama dar gausesnio, mat greta jau tradicinių pirties ir SPA procedūrų pristatymų bei penktąkart vykstančio Lietuvos vanojimo čempionato šiemet pirmąkart organizuojamas ir unikalus, analogų pasaulyje neturintis renginys – pasaulinis pirties ir SPA čempionatas „World Steam Bath-SPA Championship“. 

Festivalio metu Palangos svečiai galės ne tik pamatyti geriausius pasaulio SPA, pirties ir masažo meistrus, bet ir išbandyti įvairias procedūras, o norintys galės prie jūros mėgautis visais vasaros malonumais bei procedūromis, nesirūpindami dėl ne visada palankių ir sunkiai prognozuojamų lietuviškos vasaros orų – įdomi programa ir pramogos bus garantuotos bet kokiu oru!

Renginį organizuoja Palangos miesto savivaldybė drauge su Lietuvos pirties-SPA federacija. Tris dienas truksiančioje šventėje žiūrovų laukia patys įvairiausi pirties ir SPA malonumai. Ant jūros kranto įrengtame mobiliame pirčių miestelyje bus galima pasikaitinti, pasivanoti, išbandyti sveikatinančias pirties procedūras.

SPA miestelis vilios masažais, veido kaukėmis, grožio terapija, kvapų miestelis – kvapų terapija, aromaterapijos procedūromis, bus galima susipažinti su gintaro panaudojimu grožio ir sveikatos puoselėjimui, čia pat išbandyti jo poveikį. Veiks grožio ir sveikatinimo priemonių mugė, kurioje bus galima įsigyti pirties reikmenų, tautodailininkų dirbinių, ekologiškų arbatų, muilų ir kt.

Pagrindinis renginio akcentas – pirties ir SPA meistrų varžytuvės. 
Penktadienį, birželio 19 d., septyni Lietuvos vantos meistrai susirungs V-ajame Lietuvos vanojimo čempionate. Specialiai įrengtoje stiklinėje kabinoje vanotojai demonstruos savo sugebėjimą maloniai, saugiai ir sveikai sušildyti ir atpalaiduoti klientą.

Pasirodymus stebės autoritetinga teisėjų komisija, kuriai reikės įvertinti ne tik vanotojų techniką ir mokėjimą valdyti garą, bet ir psichologijos žinias, gebėjimą užmegzti ryšį su klientu, originalumą, charizmą. 

Šeštadienį, birželio 20 d., vyks pasaulinis čempionatas, į kurį be lietuvių pakviesti ir Rusijos, Latvijos, Ukrainos, Suomijos, Tailando pirties meistrai.

„World Steam Bath-SPA Championship“ idėja – pirmą kartą pasaulyje sujungti pirties ir SPA procedūrų varžytuves. Čia jau nepakaks vien vanojimo ar darbo su garu įgūdžių – dalyviai turės pristatyti programą, kurioje turės pademonstruoti ir masažo bei kitų darbo su kūnu technikų gebėjimus. 

Čempionatą vainikuos parodomoji programa, kurioje savo meistriškumą demonstruos pripažinti Lietuvos vanojimo meistrai bei svečiai iš užsienio.

Gera tradicija tampanti pirties ir SPA šventė kurorto svečiams leis ne tik geriau susipažinti su sveikos pirties tradicijomis, bet ir patiems išbandyti sveikatą teikiančių procedūrų naudą, padės populiarinti sveiką gyvenseną ir tiesiog – leis padaryti ne vieną malonų atradimą.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją