Ingredientai

Sakoma, kad geras virėjas ir iš kirvio gali išvirti gardžią sriubą. Tačiau, tai bus tik kirvis ir karštas vanduo, jei virėjas nežinos kelių gudrybių.

Gaminimo eiga

Nepadauginkite vandens. Skani sriuba turi būti tiršta. Be to, visada galima šiek tiek praskiesti, jei padauginote prieskonių ar sriuba ima panašėti į košę.

Sriubą visada virkite ant mažos ugnies ir šiek tiek ilgiau nei nurodytą recepte. Tačiau, žiūrėkite, kad daržovės nebūtų pervirusios.

Daržoves supjaustykite tokio dydžio, kad būtų patogu valgyti.

Svogūnus ar česnakus sutraiškykite mentele ar peiliu, taip geriau išsiskirs kvapniosios sultys. Tik atminkite, kad žali česnakai ir svogūnai suteiks sriubai aitrumo.

Jei svogūnus, morkas ir česnakus apkepsite svieste, sriuba bus kvapnesnė.

Pirma sudėkite tas daržoves ar tuos ingredientus, kurie verda ilgiausiai. Likusius kiek vėliau - taip nebus nei pervirtų, nei pusžalių produktų.

Sriubą sūdykite iki virimo galo likus 10 - 15 minučių, kad ir skystimas, ir daržovės nebūtų prėski.

Prieskoniais (pipirais, žolelėmis, sultiniu) sriubą gardinkite likus 5 minutėms iki virimo galo.

Įdėkite šaukštelį ar pusę šaukštelio sviesto, baigiant sriubai virti. Sviestas visada pagerina sriubos skonį.

Lydytą sūrelį, grietinę, grietinėlę ar kokosų pieną pilkite likus porai minučių iki virimo galo.

Baigus virti, palikite sriubą 15 minučių šiltai pastovėti - ji taps skalsesnė.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai