Laukdami, kol pasitaisys oras ir galėsime išsimaudyti, pastebėjome neblaivų vyriškį, besisukinėjantį aplink savo automobilį. Mūsų akimis, vyras aiškiai nesigaudė aplinkoje, iš automobilio ir atgal į jį lipo bent penkis kartus, galiausiai išlipęs atliko gamtinius reikalus ir sėdęs į mašiną užvedė variklį.

Nieko nelaukę paskambinome skubios pagalbos numeriu 112 ir nupasakojome situaciją. Smagiai nusiteikęs, mūsų nuomone, akivaizdžiai girtas vyriškis pravažiuodamas mums džiugiai nusišypsojo, o mes, atlikdami savo pilietišką pareigą ir kalbėdami su pareigūnais, pasekėme jį.

Manome, kad dar vienas faktas, įrodantis vyriškio neblaivumą – tuos kelis kilometrus vyras važiavo vėžlišku 20-30 km/h greičiu. Panašu, kad nors ir neblaivus, bet vyriškis greitai pajautė, kad jį stebi ne viena akis ir nusuko į Pilaitės mikrorajone esančius kiemus. Pasistatęs mašiną I. Kanto alėjoje vyras pradėjo tvarkytis automobilyje – susilankstė pledą, nusišluostė kojas, užsidėjo kojines ir batus, išpurtė šlepetes. Tada į kiemą įvažiavo mūsų iškviesta policija.

Nieko nelaukęs vyriškis įsėdo atgal į automobilį, mes sulaukėme skambučio iš policijos – jie paprašė prieiti prie ekipažo. Vienas pareigūnų buvo priėjęs prie įtariamojo, o kitas sėdėjo automobilyje.

Priėję prie mašinos darkart nupasakojome situaciją, o tada prie mūsų priėjęs su vyru kalbėjęs pareigūnas pasakė: „Kvapas yra, tačiau jis teisinasi, kad tiesiog tvarko automobilį ir tai darydamas gurkšnoja alų. Mes nieko negalime padaryti, nes nepagavome jo vairuojančio – jei vyktų teismas, jis jį laimėtų“.

Padėkoję už pranešimą pareigūnai su mumis atsisveikino, nesurašę nei protokolo, nei liudininkų parodymų. Pasijutęs sekamu, vyriškis nusuko į kiemus – taip galbūt buvo užkirstas kelias tragedijai, tačiau jei būtų važiavęs per visą miestą, galimai žiniasklaidoje vėl mirgėtų antraštės apie tragišką eismo įvykį, sukeltą neblaivaus vairuotojo. Galbūt tada policijai užtektų įrodymų apie vairuotojo neblaivumą?

Taigi, skelbiu džiugią naujieną visiems išgerti ir vairuoti mėgstantiems žmonėms – ką tik paskaitėte geriausią būdą, kaip išsisukti nuo bausmės, jei tenka vairuoti išgėrus. Liūdna, kad Lietuvos įstatymuose atsiranda tokios spragos, kurios net ir policininkus paverčia bejėgiais prieš girtus vairuotojus, tačiau, ko gero, šiuo klausimu nebus susirūpinta tol, kol nenutiks dar viena tragedija. Taip pat liūdna, kad Lietuvos automobilių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos skelbiamas šūkis „Neleisk girto prie vairo!“ yra visiškai bevertis. Mes neleidome ir stengėmės tam užkirsti kelią, tačiau kas nuo to pasikeitė?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!