Dar smagiau, be abejonės, komentarai, vienas kitą pralenkiantys, bet viskas į tą patį daržą – pinigų nėra. Kodėl penktadienį tarp Vilniaus ir Kauno buvo automobilių spūstys į Palangą? O iš kur tam pinigai? Juk pakalbėjus su žmonėmis ar tuos pačius straipsnius paskaitęs gali nesunkiai suprasti konkrečius žodžius – „su 400 eurų apie atostogas nėra net kalbų“. Tai kurgi paslaptis?

Kartą per savaitę tikrinu savo „Facebook“ paskyrą. Šis pirmadienis buvo pilnas naujienų. 20 m. panelė JAV, Niujorke, kelia asmenukes su NBA žvaigždėmis. Nėra pinigų valgyti? Bilietas į JAV, žinote, kiek kainuoja? O butas?

Kitas – 21 metų vyrukas, pažįstamas, niekada neturėjęs darbo. Bandė studijuoti, tačiau nepavyko, tai taip nieko ir nedaro. Iš mamos skolinasi pinigų benzinui. Tačiau Kalifornijoje su panele fotografuojasi ir mėgaudamasis gyvenimu to tikrai neslepia. O aš turėjau susidaręs įspūdį, kad jau iki Trakų nuvažiuoti – jau finansinis iššūkis. Iš kur tokie pinigai? O juk ten tikrai ne bulves valgo ir ne sulą geria.

Kalifornijos, niujorkai, o aš galvoju, ar pavyks su žmona iki Kauno zoologijos sodo nuvažiuoti savaitgalį. Pats nesu vyresnis, kalbant apie amžių, 22 metų, tačiau eilinį saulėtą pirmadienį savo biure pamatęs tuos keliautojus, mąstau, tiesiog mąstau – gal aš kažką esu praleidęs gyvenime ar kažko nesuprantu? Negaliu sau leisti to paties, o ariu ir dirbu kaip už tris.

Su mano 900 eurų alga apie normalesnes keliones be Trakų ir Kauno... Net klaviatūros mygtukai nenoriai spaudžiasi. Puikiai suprantu, kad svetimus pinigus skaičiuoti nėra itin puiki veikla, tačiau pavydas... Gal greičiau ne pavydas, o paprasčiausias nesuvokimas, iš kur ir kaip kiti gyvena taip puikiai, mane verčia apie visą tai susimąstyti. Taip, nors ir spūstyse važiuojantys prie jūros nėra visa Lietuva, tačiau su tokia alga aš ne prie jų. Bet ar jie uždirba daugiau?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome pasidalinti Jūsų patirtimi! Teigiama, kad vienas žmogus 2013 m. nurodė, kad jam vidutiniškai reikia 400 eurų – teiraujamės Jūsų, kokia suma per mėnesį reikalinga Jums? Kiek papildomai turėtumėte uždirbti, kad būtų patenkinti Jūsų poreikiai? Pasidalinkite savo mėnesio išlaidomis ir parodykite, koks turėtų būti oriai gyvenančio žmogaus atlygis.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: