Gruzinai rungtynių pradžioje daugiau kontroliavo kamuolį ir pasinaudoję lietuvių klaidomis išsiveržė į priekį 10:0. Kėlinio pabaigoje geltona kortele buvo nubaustas Gruzijos rinktinės narys, o Martynas Lianzbergas ir Jonas Mikalčius gražiomis ir rezultatyviomis atakomis išlygino rezultatą.

Deja, antrajame kėlinyje lietuviai vėl neleistinai klydo ir gruzinai vėl atitrūko 20:10. Tuomet iniciatyva priklausė Lietuvos regbininkams, kurie po Vytaro Bloškio žeminimo ir Dovydo Taujansko realizacijos smūgio priartėjo iki trijų taškų (17:20). Vis dėlto, išplėšti pergalę lietuviai nebespėjo ir jiems teko tenkintis dešimtąja pozicija. Gruzinai antrajame etape iš eilės iškovojo devintąją vietą ir „Bowl“ taurę.

Lietuvos rinktinės kapitonas Dovydas Taujanskas apgailestavo dėl išsprūdusios galimybės užimti aukštesnę vietą.

„Labai gaila dėl pralaimėjimo, nes buvome išsikėlę tikslą užimti devintąją vietą. Tai tikrai buvo įmanoma, bet mes nežaidėme savo žaidimo, darėme kvailas klaidas. Pradėjome žaisti kai buvo likę žaisti vos keletas minučių, bet tai jau buvo per vėlu. Gruzija nėra ypatinga varžovė, mes tiesiog patys neparodėme, ką galime“, – teigė D. Taujanskas.

Pasak kapitono, Lietuvos rinktinė šeštadienį žaidė prasčiau nei pirmajame etape Maskvoje, bet sekmadienį pademonstravo puikų žaidimą rungtynėse su Velsu.

„Laikėmės savo žaidimo plano ir to užteko, kad laimėtume rungtynes. Po paskutinių rungtynių treneriai išliko pozityvūs, jie žvelgia jau į kitą turnyrą Anglijoje. Jie pabrėžė, kad toliau smarkiai treniruosimės, taisysime savo klaidas ir stengsimės užimti aukštesnes vietas“, – pridūrė D. Taujanskas.

Įspūdingais prasiveržimais eilinį kartą Lietuvos regbio sirgalius džiuginęs Jonas Mikalčius taip pat neslėpė apmaudo ir pabrėžė, kad Prancūzijoje buvo galima pajusti tikrą regbio dvasią.

„Žinoma, kad apmaudu po tokių rungtynių. Iki pergalės pritrūko laiko. Varžovai kontroliavo kamuolį ir negalėjome nieko padaryti. Kai kontroliuodavome kamuolį mes, tuomet turėdavome pranašumą. Tobulėti visada yra kur, aš pats niekada nebūnu visiškai patenkintas savo žaidimu. O kaip komanda, manau, mes esame patobulėję. Kokybės prasme žengėme mažą žingsniuką į priekį. Prancūzijoje mums padėjo palaikymas. Čia pamatėme visai kitą regbio kultūrą. Prancūzai aistringai palaiko savo komandą, bet negaili plojimų ir kitoms ekipoms. Jie geriausiai suprantu regbio žaidimą. Nuo to žaisti tik lengviau“, – pasakojo J. Mikalčius.

Primename, kad po kelerių metų pertraukos į Europos „Grand Prix“ divizioną grįžę lietuviai pirmajame etape Maskvoje (Rusija) užėmė aštuntąją vietą.

Lietuvos rinktinei šių metų „Grand Prix“ turnyre keliamas tikslas patekti tarp dešimties geriausių komandų. Trečiasis „Grand Prix“ etapas vyks Ekseteryje (Anglija) liepos 11-12 dienomis.

„Manau, kad Anglijoje vaizdas bus panašus, kaip Prancūzijoje, tik vietoj prancūzų stadioną užpildys lietuviai. Tai mums bus dar didesnis paskatinimas siekti geresnių rezultatų“, – pabrėžė J. Mikalčius.

Mačas su valais

Nuo pati susitikimo pradžios aikštėje dominavo lietuviai ir jau pirmajame kėlinyje Jonas Mikalčius, Vytaras Bloškys ir Martynas Lianzbergas prispaudė kamuolį įskaitiniame plote, o Dovydas Taujanskas triskart pasižymėjo realizacijos smūgiais.

Gerą lietuvių gynybą Velso regbininkai įveikė tik antrojo kėlinio viduryje, tačiau vėliau M. Lianzbergas ir Justinas Urbonas sėkmingomis atakomis padidino ir taip akivaizdų Lietuvos rinktinės pranašumą.

„Pirmiausia, komanda žaidė geriau nei vakar. Kalbu ne tik apie žaidimą, bet ir apie pademonstruotą charakterį ir kovingumą. Mes daug dirbame, kad iškovotume geresnę poziciją. Regbis-7 yra paprastas žaidimas, net ir susiduriant su varžovų pasipriešinimu. Mes parodėme, kaip galime žaisti ir norime iš paprastų dalykų pasiekti aukštus tikslus. Svarbiausia yra parodyti charakterį ir norą. Jo turėtų užtekti ir paskutinėms rungtynėms“, – po mačo kalbėjo vienas Lietuvos rinktinės trenerių anglas Warrenas Abrahamas.