Apie šventę

Prieš organizuojant šventę svarbu žinoti, kas tai per šventė ir kokia turėtų būti. Mano vizija paprasta – noriu šventės kaimo turizmo sodyboje, kur bus galima skaniai pavalgyti ir pašokti. Puotoje dalyvaus apie pusšimtis tetų, dėdžių, pusbrolių, pusseserių ir draugų, tad visiems jiems turi būti paklotos minkštos lovos. Žinoma, man reikės ir suknelės, vakaro vedėjų, atlikėjų bei fotografo! Beje, tai tikrai nėra mano svajonių vestuvės, tiesiog bandžiau įsivaizduoti, kokios yra standartinės lietuviškos vestuvės.

Švęsiu sodyboje!

Paieškas pradedu nuo šventės vietos. Internete susiradusi daugybę kaimo turizmo sodybų ir peržiūrėjusi jų nuotraukas pradedu skambinti labiausiai patikusioms. Pasiūla nustebina – per savaitę galima puotauti beveik visur, kur noriu, ir net atvykti į vietą nereikia, svarbu užstatą pervesti per internetinę bankininkystę.

Puota vienam asmeniui (įskaitant pagrindinį patiekalą, užkandžius, rytinės sriubos samtį ir lovą nakčiai) kainuoja nuo 40 iki 75 eurų. Žinoma, galima ir prabangiau, tačiau pigiau – vargiai. Taigi vidutiniškai penkiasdešimt žmonių pavalgys ir išsimiegos už 2 500 eurų.

Kaip be torto?!

Sodyboje pamaitina, šiltai apkloja ir dar ryte sultinio duoda, tačiau alkoholis, saldumynai, tortas, vaisiai ir kitos gėrybės – į anksčiau pateiktą kainą neįskaičiuota! Paskaičiuokime: vestuvinio torto kilogramo kaina svyruoja nuo 11 iki 15 eurų, jei vienam žmogui tenka 100 gramų gabalėlis, man reikėtų 5 kilogramų torto. Turėčiau tokį nusipirkti už 60 eurų. Valio!

Įdomu tai, kad beveik visų sodybų atstovai, su kuriais kalbėjau telefonu, patvirtino, esą jie patys gali pasirūpinti tortu, man reikėtų tik užsukti į kitą interneto svetainę ir išsirinkti norimą. Nereikės nei torto grūsti į bagažinę, nei bijoti, kad benešant jis ims ir iškris!