Trečio kėlinio pradžioje varžovės pirmavo 12 taškų skirtumu (49:37), tačiau Kamilės Nacickaitės tritaškiai pabudino mūsiškes ir šios surengė įspūdingą spurtą 17:1, po kurio jau pačios buvo priekyje – 54:50.

Visgi lemiamu metu užtikrinčiau atrodė Slovakijos krepšininkės, kurias į priekį vedė puikiai žaidusi natūralizuota amerikietė Kristi Toliver, pataikiusi 6 tritaškius iš 10, ir iš viso pelniusi 23 taškus.

Beje, jos tėvas teisėjavo garsiajam 1995 m. Europos čempionato finalui. Tuomet Lietuvos rinktinė 90:96 pralaimėjo jugoslavams, o amerikiečio George'o Toliverio sprendimai sukėlė audringą reakciją.

Lietuvės šiame mače prarado net 26-is kamuolius.

„Rungtynės buvo tikrai sunkios, daug emocijų, daug kraujo. Viskas vyko pagal planą pirmąjį ir trečiąjį kėlinį. Išbaudavome tris dideles jų krepšininkes, karaliavome po krepšiu, bet… Nenoriu kalbėti apie teisėjus. Yra kaip yra. Turėjome pataikyti metimus iš po krepšio, turėjome pasiimti šitą pergalę. Džiaugiuosi, kad komanda trečiajame ir ketvirtajame kėlinyje žaidė taip, kaip aš noriu ir kaip reikia, kad laimėtume kitas dvejas rungtynes“, – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius.

Lietuva: Kamilė Nacickaitė 22 (4/4 dvitaškiai, 4/8 tritaškiai, 2/3 baudos), Vita Kuktienė ir Eglė Šikšniūtė (5 klaidos) po 12, Gintarė Petronytė (5 klaidos) ir Sandra Linkevičienė (11 atk. kam.) po 11, Marina Solopova 5, Monika Grigalauskytė ir Santa Okockytė po 3 taškus.

Slovakija: Kristi Toliver 23 (2/4 dvitaškiai, 6/10 tritaškiai, 1/2 bauda, 6 rez. perd.), Zuzana Žirkova 17, Zofija Chruscakova 11, Anna Jurčenkova 9, Martina Kissova 8, Barbora Balintova 7, Romana Vynuchalova 6, Lucia Krc-Turbova 4 taškai.

Į kitą etapą pateks trys pajėgiausios komandos. Paskui 12 komandų bus suskirstytos į dvi grupes. Iš viso čempionate pirmą kartą grumiasi net 20 ekipų.

Tiesiogiai į 2016 m. olimpiadą pateks tik čempionės. 2-5 vietas užėmusios rinktinės dėl teisės žaisti Rio de Žaneire vėliau kovos atrankos turnyre.

Šeštadienį 20 val. lietuvės susitiks su vengrėmis, o sekmadienį 17:30 val. – su švedėmis.

Primename, kad pirmame ture mūsiškės 58:72 nusileido titulą ginančioms ispanėms.

Praėjusiame Europos čempionate Lietuvos moterys tarp 16 rinktinių buvo tik 13-os.

Didžiausią pergalę mūsiškės iškovojo 1997 metais, kai tapo Senojo žemyno pirmenybių nugalėtojomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)