Kartais nedidelis pokyčiai, kurių iš tikrųjų net nelaikome pokyčiais, gali duoti mums daugiau nei radikalūs sprendimai. Tiesiog tikimybė, kad šios menkutės permainos taps neatsiejama jūsų gyvenimo dalimi, yra gerokai didesnė, lyginant su pažadu kartą ir visiems laikams mesti rūkyti, persivalgyti prieš naktį ar sėdėti prie kompiuterio vakarais.

Jeigu pasiūlytos idėjos jums netinka, galite sugalvoti kažką savo. Sąlyga tik viena: naujas veiksmas, jeigu jis numato pasikartojimą, turi užimti ne daugiau kaip dvi minutes jūsų laiko. Kitaip jūsų pasąmonė pasikeitimą vertins kaip globalų, vadinasi, jam priešinsis.

Miegokite atsidarę langą

Netgi megapolio centre oras gatvėje paprastai yra gerokai švaresnis nei patalpoje. Ypač naktimis, kai judėjimas ne toks intensyvus. Palikti uždarytus langus – vadinasi kvėpuoti stovinčiu užterštu oru visą naktį. Aiški galva, šviežias veidas, daugiau energijos – šiuos pokyčius pastebėsite jau kitą dieną. Nepamirškite naudoti ausų kamštukus ir akių raištį, tik taip miegas bus gilus ir tikrai atstatys jūsų jėgas.

Pakeiskite buitinės chemijos priemones

Organinė buitinė chemija, pagaminta natūralių rūgščių pagrindu, gerina namų atmosferą. Vietoj sintetinių kvapų po namus sklis eterinių aliejų aromatai, o cheminių medžiagų, su kuriomis susiduria organizmas, kiekis gerokai sumažės. Pokyčius pradėti reiktų nuo vonios ir indų plovimo, taip pat patalynei skirtų skalbimo miltelių. Juk mūsų kūnas daug valandų per parą liečiasi su paklodėmis ir antklodėmis.

Rytais valykite liežuvį

Liežuvis yra mūsų organizmo būklės atspindys. Pagal jį galima spręsti apie sveikatos būklę. Normaliai jis yra rožinės spalvos, lygus, minkštas, ne labai storas, tačiau ir ne per plonas. Jeigu jį gaubia storas apnašų sluoksnis arba šonuose lieka dantų žymės, vadinasi, jums derėtų kuriam laikui palengvinti savo meniu, nes virškinimo sistema nesusidoroja.

Tai labai lengva patikrinti: kiekvieną rytą po sočios vėlyvos vakarienės vaizdas bus toks pats. Apnašos – tai toksinai, kuriuos organizmas sugebėjo pašalinti per naktį. Todėl labai svarbu įprasti valyti ne tik dantis, bet ir liežuvį. Dantų šepetėlis tam netinka, o štai įprastas arbatinis šaukštelis – kuo puikiausiai. Braukite jo kraštu nuo liežuvio šaknies iki galiuko.

Dieną pradėkite stikline vandens

Atsikėlę iš lovos pirmiausia pasukite į virtuvę užsivirti vandens ir tik paskui – į vonios kambarį. Išsivalę dantis išgerkite didelę stiklinę vandens. Tai „pažadina“ virškinimo sistemą, stimuliuoja žarnyno valymąsi. Jeigu anksčiau to nedarėte, tai poveikį pajusite ne iškart, o po kelių dienų. Be to, nepamirškite pasirūpinti, kad visos dienos eigoje šalia turėtumėte vandens.

Tegul vandens butelis nuolat stovi ant jūsų darbo stalo, guli automobilyje ir rankinėje. Pamažu tai stipriai pagerins jūsų savijautą ir atsispindės išorėje. Veido spalva taps tolygesnė, patinimo požymiai išnyks arba pasireikš gerokai rečiau, normalizuosis medžiagų apykaita ir kiti gyvybiškai svarbūs procesai.

Pakabinkite skersinį

Ir kabėkite ant jo kiekvieną kartą, kai norite nuimti įtampą. Ištempkite rankas, ištiesinkite pečius ir susikoncentruokite į tai, kaip išsitempia raumenys. Tai padės atpalaiduoti protą. Pratimą tęskite nuo 30 sekundžių iki dviejų minučių. Pamažu pradėsite pastebėti, kad į raumenis ateina šiluma. Tai normalu – taip kūnas atsikrato toksinų ir raumenų blokų.

Dubenyje vietoj saldainių – vaisiai

Išdėliodami pirkinius iškart nuplaukite vaisius ir daržoves. Tegul jie, o ne saldainiai ar kiti saldumynai užims tą dubenį, kuris visą laiką stovi ant jūsų stalo. Po ranka turėdami švarių ridikėlių ar morkų lengviau apsispręsite sveiko maisto naudai, jeigu imsite svarstyti, ko čia užkandus. O tai, ko norėtumėte valgyti mažiau, sudėkite į uždarytus indelius ir užkelkite ant viršutinių lentynų. Kuo rečiau šie produktai pateks jums į akis, tuo rečiau juos prisiminsite.

Pasidarykite „masažą“ nuo streso

Šis pratimas suaktyvina parasimpatinę nervų sistemą ir akimirksniu nuima stresą. Daryti jį galima bet kur, netgi visuomeniniame transporte ar darbe. Viso pratimo metu dešiniosios rankos pirštais stuksėkite į kairę plaštaką, į tarpą tarp mažojo ir bevardžio pirštų.

1. Užmerkite akis. Tris kartus jas atmerkite su maždaug sekundės intervalu, kiekvieną kartą žvelkite tiesiai priešais save. Užmerkite akis.

2. Atmerkite akis, žvelgdami į apatinį dešinį kampą. Neužmerkdami vokų perkelkite žvilgsnį į apatinį kairį kampą, paskui akimis nupieškite apskritimą. Iš pradžių pagal laikrodžio rodyklę, paskui – prieš laikrodžio rodyklę. Užmerkite akis.

3. Atmerkite akis, žiūrėdami į viršų. Nenuleisdami vokų perveskite žvilgsnį žemyn. Užmerkite akis.

Norėdami patikrinti, kaip šis paprastas ir neįprastas pratimas atpalaiduoja, atlikite testą. Prieš jį atlikdami atsistokite, ištieskite rankas į šonus, nusisukite atgal kiek tik galite, iš pradžių per kairę pusę, paskui per dešinę. Dubuo visą tą laiką lieka vietoje. Prisiminkite, kur rodė jūsų delnas. Pakartokite šį pratimą po akių masažo. Skirtumas jus nustebins.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją