Kiek anksčiau šią savaitę JAV išgaunamos žaliavinės naftos barelio kaina buvo pasiekusi 61,82 JAV dolerio, t.y. pakilo aukščiausiai nuo pat gegužės 6 d., nes stabili paklausa šalyje ir stiprus susidariusių regiono naftos atsargų sumažėjimas kilstelėjo kainas.

Tiesa, šuolį pakirto pablogėjusi pasaulio ekonomikos prognozė bei stambiausia pasaulyje žaliavinės naftos eksportuotoja laikomos Saudo Arabijos pareiškimas, esą šalis pasiruošusi didinti savo naftos gavybos apimtis per kelis ateinančius mėnesius iki naujų rekordinių aukštumų, jeigu kilstelėtų paklausa pasaulio rinkose.

Analitikai nurodo, kad nors JAV eksploatuojamų gręžinių skaičius ir mažėja, tačiau regiono gavybos dalis gali ir toliau išlikti gana aukšta.

"JAV naftos gavėjai tiria didžiules jau išgręžtų, bet dar nenaudojamų gręžinių atsargas, o pradėti gavybą juose kainuoja gerokai pigiau, - nurodoma penktadienį banko "National Australia Bank" pranešime. - (Šiuos duomenis) sujungus su OPEC gavybos tvarumu, matyti, kad dabartinė situacija dėl pasiūlos pertekliaus gali užsitęsti ilgiau nei anksčiau manyta; greičiausiai galimybės kainoms kilti aukštyn bus apribotos tiek likusią 2015 metų dalį, tiek ir 2016-aisiais".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)