Scottas Keyesas žiniasklaidoje išgarsėjo po to, kai pranešė, kad rinkdamas kelionių taškus įvairiose kortelėse ir dalyvaudamas įvairiose akcijose surinko pakankamai taškų, jog už juos gautų skrydžius į 13 valstybių. Tarp jų – ir Lietuva.

Rytų Europoje aplankęs Bulgariją, Čekiją, Ukrainą amerikietis su drauge gegužės pabaigoje atvyko į Lietuvą.

„Mums be galo patiko Lietuva! Tai tikriausiai buvo labiausiai patikusi šalis, kurią aplankėme. Vilniuje atmosfera tokia šilta ir svetinga. Sostinė turi nuostabias viešas erdves, kur žmonės leidžia taip, kaip neįprasta niekur kitur“, - su portalu DELFI savo įspūdžiais dalijosi S. Keyesas.

Amerikiečiui taip pat įstrigo geras maistas ir alus.

A photo posted by Scott Keyes (@scottmkeyes) on

„O ir kainos daug patrauklesnės nei JAV, - pridėjo keliautojas. - Didžiąją laiko dalį praleidome Vilniuje, bet kartu turėjome galimybę aplankyti Klaipėdą ir neriją. Viskas buvo nuostabų!”

Klaipėdoje S. Keyesas praleido dvi dienas.

„Vieną dieną apžiūrinėjome miestą. Kitą – išsinuomavome dviračius ir jais važinėjome po Neringą. Buvo nuostabu. Kokia nuostabi vieta. Neteko būti tokioje vietoje, kur tiek daug skirtingų gamtovaizdžių vienoje vietoje – nuo pušų miško iki smėlio kopų ir pajūrio“, - tęsė amerikietis.

A photo posted by Scott Keyes (@scottmkeyes) on

Po pasaulį daug keliaujantį amerikietį Lietuvoje taip pat nustebino anglų kalbos mokėjimas.

„Nustebome, kiek daug žmonių kalba anglų kalba. Daug daugiau nei Ukrainoje, Bulgarijoje ar Graikijoje, kuriose apsilankėme prieš atvykstant į Lietuvą. Visi mus priėmė labai šiltai ir draugiškai“, - prisipažino pašnekovas.

Paklaustas, kaip Lietuva galėtų pagerinti savo turizmo infrastruktūrą, ar ko kaip turistui amerikiečiui pritrūko Lietuvoje, S. Keyes teigė, kad Lietuva pakankamai gerai pasiruošusi priimti turistus.

„Ypač, kai palygini su kitomis vietomis, kur apsilankėme. Turite labai daug dalykų, kurių galite parodyti. Anglų kalba Lietuvoje – ne problema. Be to, ir oras buvo labai geras mūsų vizito metu“, - pabrėžė pašnekovas.

Pasiteiravus, ar amerikiečiui nepasirodė didelės kainos Lietuvoje, S. Keyesas atsakė: „Pakankamai geros. Daug geresnės nei Suomijoje, į kurią išvyko po Lietuvos“.

A photo posted by Scott Keyes (@scottmkeyes) on

Amerikietis teigė prieš atvykstantis į Lietuvą apie ją labai mažai žinojęs.

„Dabar jei man reikėtų pritraukti turistus į jūsų šalį, reklamuočiau alaus tradicijas, gerą maistą, mažas kainas ir gerą anglų kalbos mokėjimą“, - savo patarimais dalijosi amerikietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)