Rezultatyviausia mūsiškių, kurios jau po dviejų kėlinių turėjo dviženklį deficitą, gretose žaidė Gintarė Petronytė, pelniusi 9 taškus. Po 8-is pridėjo Kamilė Nacickaitė, Marina Solopova ir Sandra Linkevičienė, po 7-is – Santa Okockytė ir Vita Kuktienė, 5-is – Gabrielė Gutkauskaitė.

Ispanes į priekį vedė Astou Ndour, surinkusi 22 taškus ir sugriebusi 12 atšokusių kamuolių. 18 taškų pasižymėjo Alba Torrens, 13 – Anna Cruz.

„Rungtynės mums buvo sunkios – pirmiausia psichologiškai. Reikėjo priprasti prie salės. Čia tikrai karšta, mažai vėdinimo, atsiranda papildomo irzlumo, ir pati rungtynių pradžia tai atspindėjo. Tačiau kiekvienas kėlinys buvo vis geresnis ir rungtynių pabaigoje mūsų komanda jautėsi daug geriau ir rungtynes baigėme nebloga nuotaika, nors ir žaidėme, tikriausiai, prieš finalininkių komandą“, – po rungtynių sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius.

„Iš pradžių išėjome kiek susikausčiusios. Nepataikėme gerų metimų iš po krepšio. Tačiau tikrai buvo gerų momentų, rankų nenuleidome. Jei pradžią būtume gerai sužaidusios, gal viskas būtų kitaip“, – sakė S. Linkevičienė.

Į kitą etapą pateks trys pajėgiausios komandos. Paskui 12 komandų bus suskirstytos į dvi grupes. Iš viso čempionate pirmą kartą grumiasi net 20 ekipų.

Tiesiogiai į 2016 m. olimpiadą pateks tik čempionės. 2-5 vietas užėmusios rinktinės dėl teisės žaisti Rio de Žaneire vėliau kovos atrankos turnyre.

Penktadienį 17:30 val. lietuvės susitiks su slovakėmis, šeštadienį 20 val. – su vengrėmis, o sekmadienį 17:30 val. – su švedėmis.

Pirmame D grupės ture Slovakija 72:69 (16:22, 14:18, 23:13, 19:16) įveikė Švediją.

Praėjusiame Europos čempionate Lietuvos moterys tarp 16 rinktinių buvo tik 13-os.

Didžiausią pergalę mūsiškės iškovojo 1997 metais, kai tapo Senojo žemyno pirmenybių nugalėtojomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)