Šios rungtynės mūsų šalies rinktinėje buvo paskutinės 41-erių metų vartininkui Arūnui Vaškevičiui.

„Danijos komanda labai aukšto lygio. Visada smagu išbandyti jėgas su tokiais pajėgiais varžovais. Ypač savo aikštėje, prie savų žiūrovų. Tačiau rungtynių nepavyko sužaisti taip, kaip planavome – žaidime trūko drausmės, nesilaikėme numatyto rungtynių plano ir neįgyvendinome trenerio nurodymų. Nors išties stengėmės ir kovojome iš visų jėgų“, – po rungtynių sakė Lietuvos rinktinės žaidėjas Jonas Truchanovičius.

„Vyrai kovėsi iki paskutinės minutės, tačiau nesu visiškai patenkintas ekipos žaidimu. Pirmiausiai – nerealizavome daug baudinių. Be to, neišnaudojome ir daugybės progų įvarčiams pelnyti. Danija – ne ta komanda, kuri atsipalaiduotų net ir gerokai pirmaudama. Mes nesilaikėme žaidimo plano – jau pirmajame kėlinyje leidome varžovams atitrūkti. Vėliau pavyti tokio lygio komandą labai sudėtinga“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas Artūras Juškėnas.

Lietuva: Jonas Truchanovičius 6, Gintaras Cibulskis ir Skirmantas Plėta po 4, Mindaugas Dumčius 3, Karolis Stropus ir Benas Petreikis po 2 įvarčius.

Danija: Jesperas Brianas Noddesbo 6, Magnusas Landinas Jacobsenas ir Patrickas Wiesmachas Larsenas po 4, Madsas Hansenas 3 įvarčiai.

Primename, kad pieš tai lietuviai 21:31 svečiuose neatsilaikė prieš dukart Europos čempionę ir dukart pasaulio vicečempionę Daniją, savo aikštėje 28:30 nusileido Baltarusijai ir namuose 19:15 įveikė bosnius.

Mūsiškiai birželio 14-ąją užbaigs grupės varžybas išvykoje maču su Baltarusija.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Danija5500155:11910
2.Bosnija ir Hercegovina411289:923
3.Baltarusija4112105:1213
4.Lietuva5104116:1332

Į Europos čempionatą iškops dvi pirmąsias vietas užėmusios komandos ir geriausia trečioji visų septynių grupių rinktinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)