Apdovanojimų metu verslininkai įvertinti keliose kategorijose, tai - „Metų investuotojas“, „Metų eksportuotojas“, „Žaliausia bendrovė“, „Efektyviausia bendrovė“, „Už Tvarią plėtrą“, „Daugiausiai žiniasklaidos dėmesio sulaukęs CEO“, „Jaunasis Metų CEO“ ir „Metų CEO“.

Dalia Grybauskaitė
Lietuva gali būti ir bus invovacijų šalimi, - susirinkusius sveikino Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. - Į lyderius lygiuokimės, mėginkime iš jų mokytis.“

„Metų investuotoju“ išrinkta „Western union processing Lithuania“, nors dėl šio titulo varžėsi ir „American International Group“, ir „Klasmann-Deilmann Šilutė“. Nominantus teikė viešoji įstaiga „Investuok Lietuvoje“.

Nominaciją „Metų eksportuotojas“ pelnė „Boen Lietuva“. Be jos nominuotomis buvo „SBA baldų kompanija“ ir „Sicor biotech“. Nominantus teikė viešoji įstaiga „Versli Lietuva“.

„Žaliausios įmonės“ titulo siekė įmonės „Baldai jums“, „Eika“, „Freda“, o jas siūlė Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU). „Freda“ tapo nugalėtoja.

„Efektyviausia bendrovė“ buvo renkama remiantis „VŽ TOP 1000“ sąrašo duomenimis. Nominantais tapo „Eksimeta“, „Sicor biotech“, „Tele2“, o nugalėtoju paskelbta „Sicor biotech“.

Dėl nominacijos „Už tvarią plėtrą“ varžėsi: „Ecoservice“, „Enerstena“, „Norvelita“, bet apdovanota buvo „Enerstena“. Nominantus teikė Lietuvos pramonininkų konfederacija.

Išrinktas populiariausias vadovas

Pagrindinio naujienų portalo „DELFI“ nominacijoje „Daugiausiai žiniasklaidos dėmesio sulaukęs CEO“ varžėsi „Aviva Lietuva“ generalinė direktorė Asta Grabinskė, Vilkyškių pieninės generalinis direktorius Gintaras Bertašius ir „Tele 2“ generalinis direktorius Petras Masiulis.

Lietuvos verslo lyderių apdovanojimai
Nugalėtoju tapo P. Masiulis, kuriam apdovanojimą įteikė „DELFI“ rinkodaros vadovė Kristina Valaitytė.

Renginio vedėjas Edmundas Jakilaitis priminė, kad P. Masiulis beveik kasmet pasirodo šių apdovanojimų scenoje ir juokavo, kad veikiausiai dėl to, kad jis dar tebėra savo pareigas einantis telekomunikacijų bendrovės vadovas.

P. Masiulis už apdovanojimą padėkojo visiems „Tele 2“ darbuotojams, kurie prisideda prie įmonės viešumo bei pridūrė, kad žino, jog viešumo gali būti ir per daug.

Jis prisiminė savo karjerą „Colgate Palmolive“, kai dantų pastą itin dažnai reklamavo Ponas Bebras: Estijoje šis herojus buvo pašiepiamas komiksais, kaip nuolat ir visur ateinantis pasisveikinti personažas.

„Smagu čia būti ir todėl, kad ant scenos dažnai užlipa Petras Masiulis“, - kalbėjo E. Jakilaitis, kai P. Masiulis pelnė ir vz.lt skaitytojų apdovanojimą.

Dukart per vakarą apdovanotas vadovas atviravo, kad tikėjosi gauti šį apdovanojimą, nes kol dar vyko rinkimai internete, jis vis girdėdavo iš darbuotojų, kad jie jau balsavo ir ieško dar kelių draugų, kurie už įmonę atiduos savo balsus.

Šiemet dėl metų vadovo titulo varžėsi penki kandidatai, tai: „Thermo Fisher Scientific Baltics“ generalinis direktorius Algimantas Markauskas, „Linas agro group“ generalinis direktorius Darius Zubas, „Grigiškių“ generalinis direktorius Gintautas Pangonis, „Tele2“ vadovas P. Masiulis, „Aprangos“ generalinis direktorius Rimantas Perveneckas.

Geriausiu metų vadovu „Metų CEO“ tapo A. Markauskas.

Renginio metu taip pat buvo išrinktas „Jaunasis Metų CEO“, metų verslo automobilis ir metų vadovo automobilis.

„Verslo žinių“ projektas Lietuvos verslo lyderiai yra organizuojamas penktą kartą.