Universaliosios kovos planetos pirmenybėse, kurios vyko Rusijos Samaros mieste, iki pusfinalių buvo kovojama trimis raundais (sportininkas, laimėjęs daugiau raundų, tapdavo kovos nugalėtoju - BNS)). Nuo pusfinalio kovos vyko penkiais raudais. Tačiau tiek pradiniame etape, tiek ir pusfinalyje pirmąjį raundą sudarė vadinamasis kliūčių ruožas, kurį įveikus, sportininkas įgydavo teisę kovoti ringe.

Kaip ir buvo tikėtasi, varžybose dominavo šeimininkai: Rusijos atstovai, kurie pelnė net 7 aukso medalius, po vieną sidabro ir bronzos. Antri liko ukrainiečiai, o trečiąją vietą neoficialioje komandinėje įskaitoje iškovojo lietuviai.

Iš viso pirmenybėse dalyvavo sportininkai iš 21 šalies.

Varžybos vyko pagal UNIFIGHT federacijoje patvirtintas taisykles, kuriose numatyta, jog kovojama rankų bei kojų smūgiais bei įvairių imtynių veiksmais. Tačiau prieš tai privaloma įveikti gana sudėtingą kliūčių ruožą bei reikia mokėti taikliai mėtyti peilį į taikinį ir šaudyti.

Tai buvo antrasis universaliosios kovos planetos čempionatas. Pirmasis taip pat vyko Rusijoje, Orienburgo mieste, tačiau tuomet lietuviai pasirodė daug kukliau.

Trečiasis šios sporto šakos pasaulio čempionatas įvyks kitų metų gruodį Sankt Peterburge.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją