Šis Europos čempionatas bus lemtingas, nes jo metu komandos iškovos kelialapius į Rio de Žaneiro parolimpines žaidynes. Tai yra pirmas kartas Lietuvos istorijoje, kai mūsų šalyje vyks atranka parolimpines žaidynes.

„Galimybė šiemet surengti A lygos IBSA Europos golbolo čempionatą yra didelis žingsnis į priekį golbolo ir bendrai neįgaliųjų sporto plėtrai mūsų šalyje. Teisė organizuoti šį renginį Lietuvai suteikta atsižvelgus į ilgametį aukštą Lietuvos komandos lygį ir puikią golbolo infrastruktūrą mūsų šalyje“, - pranešė Lietuvos aklųjų sporto federacijos (LASF) prezidentas Linas Balsys.

Kūno kultūros ir sporto departamentas yra didžiausias čempionato rėmėjas.

„Tokio aukšto lygio čempionatas Lietuvoje bus organizuojamas pirmą kartą. Jo svarbą mūsų šaliai sustiprina aukšti Lietuvos vyrų golbolo rinktinės pasiekimai – ką tik pasveikinome golbolininkus iškovojus aukso medalius IBSA pasaulio žaidynėse Seule, Pietų Korėjoje. Lietuvos golbolininkai puikiai reprezentuoja mūsų šalį tarptautiniame parolimpinio sporto pasaulyje, todėl Kūno kultūros ir sporto departamentas finansuoja IBA Europos golbolo čempionatą“, - komentavo Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius.

2015 m. liepos 8-11 dienomis Kauno sporto halėje ir Sabonio krepšinio centre vyksiančiose varžybose dalyvaus po 10 stipriausių Europos vyrų ir moterų golbolo komandų.

Lietuvos vyrų rinktinė varžysis su Ispanijos, Turkijos, Vokietijos, Čekijos, Suomijos, Belgijos, Slovėnijos, Švedijos ir Ukrainos komandomis. Moterų varžybose susirungs į aukščiausiąją A lygą patekusios Rusijos, Turkijos, Izraelio, Suomijos, Vokietijos, Ukrainos, Ispanijos, Danijos, Švedijos ir Graikijos rinktinės.

IBSA Europos golbolo čempionatą globoja Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją