Sostinės valdžios klausimynas pateko į tokias transporto sprendimus siūlančias bendroves kaip „Alstom“, „Siemens“ ar „Bombardier“.

Prancūzijos bendrovės atstovybės Lietuvoje UAB „Alstom Power“ vadovas Viktoras Karaliūnas teigė, kad savivaldybės atsiųstoje užklausoje dalyvaus ir miestui pasiūlys vienbėgio bei dvibėgio tramvajaus sprendimus.

„Tikrai į klausimyną atsakysime, birželio 15 d. bus pateikti mūsų atsakymai ir pagal miesto poreikius prisitaikysime. Miestas galės pasirinkti, kokį norės variantą“, - kalbėjo pašnekovas.

Naujo tipo transporto vizija Vilniuje gyvuoja jau nuo 2002 m. Prieš aštuonerius metus valdžioje esant merui Artūrui Zuokui buvo paskelbtas tarptautinis konkursas. Į valdžią atėjus merui Juozui Imbrasui konkursas buvo nutrauktas. Į sostinės mero kabinetą grįžus A. Zuokui idėja vėl atgimė.

2012 m. gruodžio 19 d. Vilniaus miesto taryboje buvo priimtas Naujų transporto rūšių diegimo Vilniaus mieste specialiojo plano rengimo tvirtinimas. Sprendime numatyta pirmoje greitųjų viešojo transporto maršrutų linijų statybų eilėje įrengti pagrindinę liniją „Santariškės-Stoties aikštė“ ir antrąją liniją „Ukmergės žiedas-Konstitucijos pr.-Stotis“.

Numatyta, kad greitosios sistemos tipas (vienbėgis tramvajus, dvibėgis tramvajus ar greitieji autobusai) bus pasirenkamas viešojo atvirto tarptautinio konkurso metu pagal pagrindinį ekonominio naudingumo vertinimo kriterijų.

Antroje viešojo transporto plėtros etape numatyta trečia linija „Fabijoniškės-Stotis“ ir ketvirta linija „Fabijoniškės-Žemieji Paneriai“.

Prie tramvajaus idėjos sostinėje dirba šalia SĮ „Susisiekimo paslaugos“ įkurta „Transporto projektai“ bendrovė.

Ar bus skelbiamas konkursas naujoms transporto priemonėms Vilniuje, turės spręsti naujai išrinkta miesto taryba su Remigijumi Šimašiumi priešakyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (292)