Lietuva toli gražu nepasižymi tolerancija homoseksualiems žmonėms ir daugelis baiminasi ir peikia juos todėl, kad bijo priekaištų iš žmonų ar draugių, ar, atvirkščiai, draugų ir vyrų. Kitos priežastys – bendra nuomonė. Mažoje šalyje daugumos nuomonė yra svarbesnė, todėl bandant išsiskirti, tai gali kainuoti tikrai daug.

Ten Walls“ pasiekė aukštumas, bet, mano nuomone, Lietuviško mentaliteto per tą laiką atsikratyti nesugebėjo ir vienaip ar kitaip sugebėjo įžeisti tuos žmonės, kurie dirba šou versle. Populiariosios muzikos klausytojai yra jaunimas, kuris savo ruožtu yra lankytojai muzikos festivaliuose. Šiuolaikinis jaunimas žymiai tolerantiškesnis, bet impulsyvumo, kaip žinia, nei vienai kartai netrūksta. Šiuo atveju festivalių organizatoriai su atlikėju pasielgė gan griežtai, nes reikia išlaikyti savo pastovius klientus.

Kita tokių griežtų sankcijų priežastis yra patys jų savininkai ir šou verslas, kuriame dirba ir homoseksualai, todėl išsakyta „Ten Walls“ frazę priėmė asmeniškai. Bet to, ne smulkmena ir tai, kad konkurencija tikrai labai milžiniška, ir šios žvaigždės nuopolis muzikos ir klubų industrijai tikrai nėra praradimas.

Kalbant apie popžvaigždes, kurios sau leidžia tikrai akiplėšiškus ir įžeidžiančius veiksmus, tai suprantama, kad iš visko tik išlošia, nes tokiu būdu skandalas tik dar labiau išgarsina jų vardus, o pačios žvaigždės nuoširdūs vėlesni atsiprašymai jiems suteikia žmoniškumo ir žemiškumo – „O kas neklysta?“.

Belieka Lietuvos visuomenei tik pasimokyti ir padaryti skaudžias išvadas. Toks atsilikęs mastymas ir ne pasaulietiškos idėjos, kuriomis minta lietuviai, skaudžiai atsiliepia tiems, kas galėtų tik išgarsinti ir padėti Lietuvai būti įžymia ne tik krepšiniu, bet ir kitose srityse.

Tad nekaltinčiau labai stipriai kaimo žmogaus, kuris mieste vaikščiotų apšepęs, kaip ir neturinčios praktikos dirbti su viešąja erdve greitai sužibėjusios ir begęstančios žvaigždės.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Teiraujamės Jūsų nuomonės – ką manote apie M. Basanovo pasisakymą? Kaip manote, kaip šiuo metu reiktų pasielgti kūrėjui norint susigrąžinti gerbėjus – ar pakako atsiprašyti? O gal nekreipiate dėmesio į žymių žmonių pasisakymus ir vis tiek klausote, pavyzdžiui, jų kuriamos muzikos? Pasisakykite!

Savo nuomone galite pasidalinti rašydami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Ten Walls“. Taip pat – spausdami pilką mygtuką čia.