Penktadienį vykusiose treniruotėse „Juta Racing“ komandos lenktynininkas iš pradžių rodė gerus rezultatus – pirmojoje treniruotėje I.Gelžinis užėmė 10-ąją vietą bendroje įskaitoje, o savo klasėje buvo pirmas. Vis dėlto, prieš antrąjį važiavimą atlikti „Porsche“ bolido pakeitimai lauktų rezultatų neatnešė – po klaidos lietuvis trumpam atsidūrė už trasos ribų ir bendroje įskaitoje nusmuko į 13-ą poziciją.

Šeštadienį vykusioje kvalifikacijoje dėl trasoje prasidėjusios „mėsmalės“ I.Gelžiniui gero rezultato pasiekti nepavyko. „Kvalifikacija buvo didelė „mėsmalė“ – trasa buvo pilna besisukančių ir šiek tiek už trasos lankstančių automobilių, buvo labai sunku rasti švarų ratą. Po kelių ratų kažkas išmušė posūkio vidų žyminčias padangas, tad gero laiko pasiekti nepavyko“, - pasakojo lenktynininkas.

Pirmojo važiavimo starte lietuvis iškart šoktelėjo pora pozicijų į priekį, tačiau vėliau turėjo gintis nuo užnugaryje buvusio varžovo, kuris jam neleido atsipalaiduoti ir vytis priekyje buvusiu oponentų. Trasoje įvykus avarijai ir pasirodžius saugos automobiliui aistros kiek aprimo, tačiau tik jam pasitraukus, lietuvis slystelėjo trasoje ir likusį lenktynių laiką turėjo vėl gintis nuo varžovų atakų.

Lenktynes I. Gelžinis baigė devintoje vietoje bendrojoje įskaitoje, o savo klasėje liko antras. Pirmasis finišo liniją kirto čempionato lyderis britas Danas Cammishas. Kiti du „Juta Racing“ komandos lenktynininkai, Tautvydas Barštys ir Nerijus Dagilis užėmė atitinkamai 17-ą ir 23-ią vietas.

Sekmadienį vykęs antrasis važiavimas I. Gelžiniui taip gerai nesusiklostė – iš eigos vykusiame starte jis aplenkė kelis varžovus, tačiau jau pirmajame posūkyje dėl savo klaidos juos vėl praleido į priekį ir nukrito į 17-ąją poziciją. Vėliau grįžęs į 14-ąją bendrosios rikiuotės vietą joje ir finišavo. Savo klasėje lietuvis antrajame važiavime užėmė ketvirtąją vietą.

Nugalėtoju tapo britas Michaelis Meadowsas, čempionate užimantis ketvirtąją vieta, tuo tarpu „Porsche Carrera Cup GB“ lyderis D. Cammishas finišavo antras. Nerijus Dagilis liko 19-as (3 vieta ProAm2 klasėje), o Tautvydas Barštys lenktynių nebaigė.

Per savaitgalį savo sąskaitą papildęs devyniais taškais I.Gelžinis čempionate ir toliau pirmauja savo klasėje. Šiuo metu lietuvis turi 55 taškus ir šešiais lenkia artimiausią varžovą Jordaną Wittą. Pro-Am 1 klasėje rungiasi profesionalūs lenktynininkai, kurie anksčiau šiose varžybose nėra dalyvavę.

Pirmą sezoną „Porsche Carrera Cup GB“ lenktynėse dalyvaujantis I. Gelžinis, kartu su kitais dviem lietuviais – N.Dagiliu ir T.Barščiu atstovauja „Juta Racing“ komandai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją