Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda po puikaus praėjusio sezono reitingo sąraše yra ketvirta pagal pajėgumą tarp visų atrankoje dalyvausiančių klubų ir rikiuojasi pirmajame burtų krepšelyje. Kiekviename iš krepšelių yra aštuonios ekipos.

Kartu su Lietuvos čempionėmis pirmajame burtų krepšelyje yra Limasolio „Apollon Ladies“ (Kipras), Klužo „Olimpia UT“ (Rumunija), Suboticos „ZFK Spartak“ (Serbija), Enschedės „FC Twente“ (Nyderlandai), Vantos „PK-35 Vantaa“ (Suomija), Salonikų PAOK (Graikija) ir Konako „Belediyespor“ (Turkija) klubai.

Su šiomis komandomis „Gintra-Universitetas“ bent jau atrankos turnyre tikrai nesusitiks. Burtų traukimo ceremonija vyksta įprastu modeliu: iš kiekvieno krepšelio bus ištraukiama po vieną komandą ir sudarytasis ketvertas varžysis dėl patekimo į pagrindinį UEFA moterų Čempionių lygos turnyrą. Atrankos nugalėtojas patenka tarp pajėgiausių 32-ejų Europos moterų klubų ir tęsia kovą dėl UEFA moterų Čempionių lygos taurės.

Šiais metais nepaisant visų įdėtų pastangų „Gintros-Universiteto“ komandai nebuvo suteikta teisė rengti atrankos turnyro Šiauliuose. Saulės miesto ekipa dėl kelialapio į kitą etapą vyks varžytis į vieną iš šių šalių: Bosniją ir Hercegoviną, Lenkiją, Kroatiją, Slovėniją arba Šiaurės Airiją. Būtent šių šalių atstovai turės teisę būti turnyro šeimininkais.

Burtų traukimo ceremonija įvyks birželio 25 dieną, UEFA būstinėje Nione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)