Atsisveikinimui tradiciškai surengtas Burių paradas, kuriuo pasigrožėti ant šiaurinio ir pietinio molo, į Melnragės paplūdimį plūdo minios žmonių.

Regata „Baltic Tall Ships Regatta 2015“ suregta pirmą kartą. Klaipėda tapo jos starto uostu, o finišas bus Ščecine (Lenkija). Burlaiviams reikės įveikti 260 jūrmylių distanciją.

„Regata vyksta tik tarp dviejų miestų, todėl manėme, kad didelio burlaivių susidomėjimo nesulauksime. Tačiau rezultatai pranoko lūkesčius. Klaipėdoje viešėjo 21 burlaivis, visų jų įgulų narių buvo daugiau nei 500“, – teigė regatos koordinatorius Kipras Paldauskas. Didžiausias regatoje dalyvaujantis burlaivis – „Dar Mlodziezy“.

Burlaivio iš Lenkijos ilgis siekia 108 metrus, plotis – 14 m, grimzlė – 6,4 m.

Jis didžiausio susidomėjimo sulaukė ir Burių parade. „Žiūrėk, koks didelis, o kokia sirena, toks jausmas, kad gailiai kaukia, lyg nenorėtų atsisveikinti“, – stebėdami burlaivius žmonės iškart dalijosi įspūdžiais.

Daugeliui kvapą gniaužė išvydus, kaip burlaiviai, vos išplaukę pro uosto vartus, „atsitrenkdavo“ į bangas. „Tas tai tuoj nuskęs. Siaubas. Kaip jie gali plaukti, kiek jiems teks atlaikyti“, – nuostabos neslėpė smalsuoliai.

Burlaiviai savo bures išskleidė tik jūroje, kai artėjo prie starto linijos. Šį vaizdą galėjo pamatyti tik tie žmonės, kurie į jūrą plaukė savo kateriais, išsinuomotais laivais.
Kita regata Klaipėdą aplankys 2017-aisiais, kai miestas švęs 765 metų jubiliejų.

Tuomet į Klaipėdą turėtų atplaukti gerokai daugiau ir didesnių burlaivių, nes Lietuvos uostamiestis bus didžiųjų burlaivių regatos finišo uostu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)