Scenarijus. Abi dvikovos klostėsi panašiai – namuose žaidusios komandos pradžioje dukart įmušė, o teisėjo finalo švilpukui artėjant praleido, bet nervų karus paskutinėmis minutėmis laimėjo. „Klaipėdos granitas“ 2:1 įveikė Utenos „Utenį“, o Kauno „Spyris“ – tokiu pat santykiu Marijampolės „Sūduvą“.

Puikūs. Potencialiu autsaideriu prieš „SMScredit.lt A lygos“ sezono startą laikytas „Spyris“ laimėjo šešerias iš devynerių pastarųjų rungtynių ir sumažino skirtumą tarp savęs ir trečioje vietoje esančio Klaipėdos „Atlanto“ ir ketvirtą poziciją užimančios „Sūduvos“ iki dviejų taškų.

Verdiktas. „Tokias klaidas daro tik maži vaikai“, – po netikėto pralaimėjimo Kaune saviškių gynybą įvertino „Sūduvos“ treneris Aleksandaras Veselinovičius.

Ritmas. Marijampolės komandos saugas Karolis Chvedukas sužaidė antras rungtynes per tris dienas. Penktadienį jis praleido aikštėje daugiau nei 70 minučių atstovaudamas Lietuvos rinktinei dvikovoje su vengrais, o sekmadienį su „Spyriu“ žaidė nuo švilpuko iki švilpuko. Tarp šių dvejų rungtynių dar buvo kelionė iš Vengrijos namo.

Dublis. Geri ginklai nerūdyja. Abu įvarčius „Spyriui“ pelnė 36-erių metų veteranas Andrius Velička, asmeninę sezono sąskaitą padidinęs iki 8 tikslių smūgių.

Ruožai. Klaipėdoje nutrūko dvi skirtingos atkarpos. „Utenis“ patyrė nesėkmę po penkerių iš eilės nepralaimėtų rungtynių, o Aukštaitijos futbolininkus įveikęs „Klaipėdos granitas“ prieš tai nebuvo laimėjęs aštuonissyk iš eilės.

Nuotaika. „Žinau, kad kitose rungtynėse turėsime spragų sudėtyje, bet dabar nenoriu apie tai galvoti – leiskite pasidžiaugti pergale“, – sakė „Klaipėdos granito“, kurio lyderis Marius Papšys ir raudoną kortelę užsidirbęs Dmitrijus Šiškinas kitame ture nežais dėl nuobaudų, treneris Gedeminas Jarmalavičius.