Moksleiviai DELFI pasakojo, kad egzaminas nebuvo sunkus – net lengvesnis, nei jie tikėjosi. Daugelis dvyliktokų iš jo išėjo dar gerokai prieš oficialią pabaigą.

Pagrindinės užduotyse vyravusios temos: Krėvos sutartis, Liublino unija, Korėjos karas, Prancūzijos revoliucija ir Lietuvos istorija – Sovietų sąjungos vaidmuo, KGB organizacija, emigrantai ir išeiviai.

Sunkiausia užduotimi moksleiviai įvardijo tą, kurioje reikėjo apžvelgti lietuvių chartiją. Tai Vyriausiojo Lietuvos išlaisvinimo komiteto 1949 m. birželio 14 d. parengtas ir leidinyje „Pasaulio lietuvių bendruomenė“ 1949 m. Augsburgepaskelbtas dokumentas, išreiškiantis lietuvių išeivijos tautinio solidarumo principus.

Nacionalinio egzaminų centro direktorė Saulė Vingelienė DELFI sakė, kad egzaminas praėjo puikiai, be jokių nesklandumų. Šiemet jį laikė 13 006 dvyliktokai. Egzaminas buvo vykdomas 139 Lietuvos savivaldybių administracijų įsteigtuose centruose.

DELFI dalijasi egzamino užduotimis. Perspėjame, jose – vieno iš abiturientų atsakymai.

DELFI primena, kad praėjusiais metais istorijos valstybinį brandos egzaminą laikė 14 260 kandidatų. Egzaminą išlaikė 89,3 proc. kandidatų, 10,7 proc. nepasisekė. 100 balų įvertinimą gavo tik 0,1 proc. egzamine dalyvavusių mokinių. Visi jie mokėsi istorijos išplėstiniu kursu, pirmame pusmetyje turėjo 9–10 balų įvertinimus.

Šiandien laikėte istorijos egzaminą? Prašome pasidalinti patirtimi! Papasakokite, kaip sekėsi, ar egzaminas buvo sudėtingas, kiek jam ruošėtės ir kiek balų tikitės surinkti?

Savo nuomone galite pasidalinti rašydami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Egzaminas“, spausdami pilką mygtuką čia.

Tai pat nuomonę galite parašyti ir anketoje žemiau: