Pirmenybė žemesniems augalams. Tam tinka: serenčiai, laibeliai, lobuliarijos, tiesiaragės našlaitės, čiobreliai, kryžmeniai, žemaūgės gvaizdūnės, pilkšvalapės žilės, žydrūnai, dailieji šalavijai, melsvės, cimbaliarija, lobelija, eraičinai, medetkos, raktažolės, rudbekijos žemos, gvazdikai, astilbės, saulutės, žiemės, katilėliai karpatiniai, viendienės žemos, notrelė.

Galima rinktis vienmečius augalus, kad kasmet takelis spindėtų vis kitaip. Galvojant apie tokius augalus jau iš anksto reikia pasirūpinti sėklomis ar gegužės mėnesį nusipirkti paaugintų augaliukų.

Daugiamečiai – pastovesni augalai. Kasmet negalėsime kurti vis naujų kompozicijų, nebent tarp augalų paliksime tarpus vienmečiams. Kasmet tuos tarpelius galėsime apsodinti augaliukais, vis kitokias spalvines kompozicijas, raštus kurti.

Renkantis skirtingus augalus reikia atkreipti dėmesį į augaliukų aukštį, kad nestelbtų vieni kitų. Svarbu ir žydėjimo laikas. Priežiūra niekuo nesiskirs nuo tos kokios jie pageidautų augdami lysvėse.

Svarbu sodinant atkreipti dėmesį į tai, kad augtų visi vieną drėgnumą mėgstantys ar sausamėgiai. Skirtingus bus sunku prižiūrėti, nerimausime, kad neperlietume ar nepamažintume vandens kiekio.

Vienmečiams prigijus reiks laistyti ne tik vandeniu, bet ir trąšų įbėrus. Žydinčius lieti trąšomis, turinčiomis daugiau fosforo. Jos leis augalui ilgiau žydėti, pagerins žydėjimo kokybę.

Tad, pasirinkus mums mielus augaliukus, pataikius priežiūrą – ne tik takeliai, bet ir visas sodas šypsosis visomis vaivorykštės spalvomis. O mums teiks džiaugsmo kiekvienas naujai pražystantis augaliukas, kiekviena spalvytė, kiekvienas atspalvis.. lyg graži spalvinga dėmė žaliame fone.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!