Šalčininkų rajono Kalesninkų rinkimų apylinkėje iki keturioliktos valandos balsuoti atėjo beveik 20 procentų rinkėjų.

„Pažįstu žmogų kuris yra labai geras ir už tą balsavau. Daugiau kad darbo būtų žmonėms, užsiėmimų, vaikams kad būtų ,autobusai kad važinėtų nes mažai pas mus kaime, sunku nuvažiuot kur nors“, – tokius lūkesčius būsimam seimo nariui vardijo balsuoti atėjusi moteris.

Kita rinkėja vylėsi, kad išrinktas seimo narys „kažką padarys dėl mūsų vietovės, dėl mūsų ateities“.

„Kad kai skaičiau, visi nori padėti žmonėms ir čia reikia galvoti – kuris padės, o kas nepadės“, – skeptiškai kandidatų pažadus vertino balsuoti atėjęs vyras.

Varėnos miesto Šilo rinkimų apylinkėje balsuojančiųjų buvo dar mažiau nei Kalesninkų. Čia iki pietų balsavo vos 13 procentų rinkėjų. Žmonės tikina suprantantys ,kad iki seimo kadencijos pabaigos naujas jų atstovas ne ką tenuveiks. Tačiau vilčių turi.

„O ką jis vienas padarys, bus tas pat“, – paklausta, ko tikisi iš naujo seimo nario sakė viena rinkėja.

„Visada galvojam, kad vienas nieko nepadarys, kaip dauguma, kaip kokie bus įstatymai priimti. Yra kai kurių žmonių ir nusivylusių, pamėginkim ką nors naujo, o ar bus gerai? Tikim, kad bus gerai“, – svarstė kita moteris.

„Be abejo, žinomą (kandidatą, – red. past.), kurį daug metų pažįstam ir patraukė. Žmogus su perspektyva, galintis padėti kitiems“, – teigė balsuoti atėjęs vyras.

Varėnos–Eišiškių vienmandatėje apygardoje iš anksto savo valią išreiškė beveik 10 procentų rinkėjų.