Nors sakoma, gera pradžia – pusė darbo, tačiau patarle aklai negalėjo tikėti net ekvatorių jau perkopusių lenktynių lyderiai. Kaip parodė ankstesnių, o šiemetinio, dvidešimtmečio jubiliejų pažyminčio ralių praktika, neretai jo nugalėtojai paaiškėja tik paskutiniuose paskutinio etapo metruose.

„Iš visų savo pergalių bene labiausiai didžiuojuosi 2001 metais iškovota Druskininkuose, kai trijų dienų kovas laimėjau vos sekundės persvara, nors prieš paskutinę rungtį nuo lyderio atsilikau sekunde su trupučiu. Tokių dalykų pamiršti neįmanoma“, - rengdamasis savo dvidešimtam raliui renginio spaudos centrui, Viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ sakė aštuonias pergales žurnalistų raliuose iškovojęs Renaldas Gabartas.

Deja, šįkart R. Gabartas jau nebepretenduoja į čempiono laurus, nes dar pirmos dienos pavakarę prieš sugrįžtant į Trakus R. Gabartas ir jo navigatorius Vincas Gerdžiūnas dėl sugedusio jų „Renault Clio Sport“ kuro siurblio buvo priversti „sudėti ginklus“.

Teisėjams paskelbus pirmos ralio dienos batalijų rezultatus dideli netikėtumai ralio stovyklos nesukrėtė. Greičiausiai visas rungtis įveikė VIP įskaitoje lenktyniaujantys, nuolatiniai žurnalistų ralių dalyviai Kęstutis Taškūnas ir Andrejus Savčenka, vairuojantys „Volkswagen Golf V“.

49,53 sek. lyderiams pralaimi net aštuonis kartus ralį laimėjęs LNK laidos „Ne vienas kelyje“ vedėjas Dainius Leonavičius su Adomu Šablevičiumi, vairuojantys „Toyota GT86“.

Trečia vieta po pirmos dienos kovų priklauso irgi svečiams – Alfredo Štaro ir Emilio Sinkevičiaus ekipažui, važiuojančiam „Suzuki“ automobiliu.

Ketvirtoje vietoje – Andrius Kilda su Aurimu Raziūnu („Honda“).

Penktą–septintą vietas užima amžini varžovai, daugkartiniai žurnalistų ralių nugalėtojai ir prizininkai – Arūnas Volungevičius su Dariumi Saulevičiumi, Kristijonas Kaikaris su Evaldu Tylu ir itin šiltai sutiktas pirmo „Press ralio“ laimėtojas Linas Butkus su Arvydu Šinkūnu.

Aštunta bendros įskaitos vieta – nemenkas jauno „Keturių ratų“ ir laidos „Ne vienas kelyje“ žurnalisto Egidijaus Babelio, kuriam tai tik antras ralis ir jam talkinančio Dovilo Čiutelės šturmano Aleksandro Dainio, laimėjimas.

Praleidę į priekį dar vienus VIP įskaitos dalyvius Genadijų Segalį su Antanu Brazausku pirmą bendros įskaitos dešimtuką baigia ir antrą pradeda portalo 15min.lt rubrikos „Gazas“ žurnalistai Tomas Markelevičius su Tadu Martinaičiu ir Paulius Sviklas su Mindaugu Dūda, vairuojantys „Mitsubishi Colt“ ir „Mazda MX-5“.

Geriausią rezultatą pirmą dieną demonstravę iš užsieniečių ukrainiečiai tėvas su sūnumi Aleksejus ir Jurijus Močianovai, važiuojantys su „Subaru Impreza WRX“. Jie buvo keturiolikti.

Tačiau įveikta tik ralio pusiaukelė. Kas aukščiausiai kels nugalėtojų taurę ir ragaus iš jos čempionų šampaną, sužinosime šeštadienio vakarą Trakuose, kur finišuos jubiliejinis, XX-as „Press ralis 2015“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)